Preotul acuzat de pedofilie, aplaudat de zeci de enoriaşi

26 iunie 2017 20:20   Național
Ultima actualizare:

Scandalul iscat în jurul preotului-cântăreţ Cristian Pomohaci continuă! Acuzat că i-a făcut avansuri sexuale unui puşti de 17 ani, părintele a fost convocat luni la sediul Arhiepiscopiei Ortodoxe din Alba Iulia. Deşi Pomohaci a fost oprit de la slujire pentru 30 de zile, el a fost primit cu aplauze de susţinători.

O înregistrare apărută săptămâna trecută ar surprinde avansurile pe care preotul Cristian Pomohaci, cântăreţ de muzică populară şi vedetă TV, i le-ar fi făcut lui Flaviu, un adolescent de 17 ani.

Vestea a căzut ca un trăsnet, iar apropiaţii şi susţinătorii părintelui refuză să creadă că vocea din întregistrare i-ar aparţine lui Pomohaci. Conducerea Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia s-a sesizat şi l-a convocat luni pe preot.

„Părintele a fost astăzi chemat pentru câteva lămuriri. După cum prevăd regulamentele noastre bisericeşti, a fost oprit de la slujirea Sfintelor Taine şi a tuturor slujbelor bisericeşti pe o perioadă de 30 de zile, timp în care trebuie să aducă argumente pentru dezvinovăţirea sa”, explică preotul Eugen Moldovan, consilier administrativ bisericesc al Arhiepiscopiei.

“Părintele a fost convocat cu privire la situaţia neplăcută care s-a prezentat în articolele de presă. Era incriminat că ar fi făcut unele remarci cu tentă neplăcută la adresa unui tânăr, propunându-i relaţii intime în urma unei sume de bani. Aşteptăm să  demonteze toate acuzaţiile care i se aduc. Caterisirea o poate stabili doar consistoriul eparhial. El a negat”, adaugă preotul Moldovan.Peste 200 de persoane s-au adunat luni în curtea Arhiepiscopiei. Oamenii s-au rugat în semn de susţinere faţă de preotul Cristian Pomohaci. Mai mult, înainte să intre în sediul Arhiepiscopiei, părintele a fost primit cu aplauze. El nu a făcut declaraţii presei, adresându-se doar susţinătorilor săi: ”Doamne-ajută!”. De-a lungul celor trei ore în care preotul a discutat cu reprezentanţii Arhiepiscopiei, susţinătorii săi au cântat şi au spus rugăciuni cu voce mare, în curtea interioară a Catedralei Ortodoxe. Multe persoane au plâns şi s-au aşezat în genunchi pentru ca preotul lor să nu fie exclus din biserică. Oamenii veniţi să îl sprijine sunt convinşi că toate acuzaţiile care i se aduc lui Pomohaci sunt false şi cer ca părintele să rămână în Parohia Moşeni (Mureş).

Mai multe