Presa internaţională despre anunţul lui Toader de revocare a lui Kovesi

23 februarie 2018 11:57   Național
Ultima actualizare:

Presa internațională a preluat imediat anunțul ministrului român de Justiție că dorește demiterea Laurei Codruța Kovesi, din funcția de șefă a DNA. Au scris și că mii de români au protestat în stradă, imediat după ce Toader a făcut anunțul.

Presa internaţională scrie despre anunţul ministrului român al Justiţiei Tudorel Toader care doreşte demiterea şefei DNA Laura Codruţa Kovesi şi despre protestele de stradă pe care le-a declanşat decizia acestuia, scrie news.ro.

FINANCIAL TIMES: ”Bătălia împotriva corupţiei expune limitele influenţei UE.”

Reuters: ”Decizia lui Toader riscă să destabilizeze lupta împotriva corupţiei.”

AFP: ”Toader a lansat joi o procedură de revocare a şefei DNA, amplificând la maximum tensiunea între majoritatea de stânga şi puterea judiciară. Într-o conferinţă de presă, ministrul a acuzat-o pe Kovesi, în vârstă de 44 de ani, una dintre cele mai populare personalităţi din România, că a încălcat Constituţia şi a dăunat imaginii ţării în străinătate.” Potrivit legii însă, preşedintele de centru-dreapta Klaus Iohannis, aflat la cuţite cu Guvernul, este cel care tranşează o destituire a magistratei, în post din 2013.”

POLITICO: ”Toader a acuzat-o pe Kovesi, într-un rapot de 36 de pagini despre activitatea DNA, că şi-a depăşit atribuţiile şi nu respectă autoritatea Parlamentului.”

REUTERS: ”Anunţul lui Toader, după raportul în 20 de puncte, riscă să destabilizeze lupta împotriva corupţiei.” Direcţia a trimis peste 70 de parlamentari în judecată, începând din 2006. Preşedinţii celor două camere sunt amândoi judecaţi în cazuri separate, precizează agenţia.

THE ASSOCIATED PRESS: ”Toader a acuzat-o pe Kovesi de deformarea realităţii despre România în interviuri pe tema statului de drept în presa internaţională.”

Mai multe