Președinta Croației, Kolinda Grabar-Kitarovic, l-a cucerit pe Klaus Iohannis la Summit

18 septembrie 2018 12:52   Național
Ultima actualizare:

Vedeta incontestabilă a ceremoniei de premiere de la Campionatul Mondial din Rusia a revenit cu zâmbetul ei inconfundabil la Summitul Inițiativei celor Trei Mări, organizat la București. Kolinda Grabar-Kitarovic l-a cucerit pe Klaus Iohannis, care a apărut zâmbind în toate imaginile în care o însoțește pe președinta Croației.

Preşedintele Klaus Iohannis găzduiește, în perioada 17-18 septembrie, la Palatul Cotroceni, cel de-al treilea Summit al Iniţiativei celor Trei Mări, la care participă preşedintele CE, Jean-Claude Juncker, nouă preşedinţi de stat, dar şi Secretarul Energiei din SUA, Rick Perry.

Printre cei nouă șefi de stat prezenți la București se numără și președinta Croației, Kolinda Grabar-Kitarovic, vedeta finalei Campionatului Mondial de Fotbal din Rusia, când a fost cel mai entuziasmat participant la ceremonia de premiere.

Pentru prima zi a Summitului Inițiativei celor Trei Mări, Kolinda Grabar-Kitarovic a ales o bluză din mătase roșie cu portocaliu, un deux-pièces pantaloni cu taior, cu un detaliu foarte feminin la nivelul mânecilor, nasturii în culorile bluzei, și pantofi roșii cu tocul gros.

Zâmbitoare, cu părul blond prins într-un coc jos, la spate, președinta Croației a reușit să îndulcească sobrietatea momentului, făcându-l pe președintele Klaus Iohannis să zâmbească de fiecare dată când s-a aflat în preajma ei.

Pentru a doua zi a Summitului, Kolinda Grabar-Kitarovic a ales o rochie cu partea de sus din dantelă azurie, care s-a potrivit perfect cu fundalul ales pentru pozele oficiale.

Cine este Kolinda Grabar-Kitarovic

Născută în Rijeka pe 29 aprilie 1968, Kolinda Grabar-Kitarovic este de religie romano-catolică. A fost prima femeie care a ocupat poziția de asistent al secretariatului general pentru diplomație publică din cadrul NATO. A fost implicată în relațiile diplomatice ale Croației cu alte țări din America de Nord și a fost ambasadorul Croației în SUA.

Președinta Croației a studiat la universități importante din Europa și SUA și a primit inclusiv o bursă Fulbright din partea universității Washington DC în scopul unei cercetări pre-doctorale ce viza relațiile internaționale și politicile de securitate. Ea vorbește fluent engleza, spaniola, portugheza, italiana, franceza și germana.

Mai multe