Preşedintele ICCJ: ”Ar trebui să ne gândim foarte serios spre ce vrem să ne îndreptăm”

1 februarie 2017 9:33   Național
Ultima actualizare:

Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Cristina Tarcea, a declarat, astăzi, la începutul şedinţei CSM, că, din păcate, opinia CSM nu a contat, OUG privind modificarea codurilor fiind adoptată fără avizul Consiliului Superior al Magistraturii.

”Cred că noi, ca popor, avem o problemă cu valorile morale şi cred că ar trebui să ne gândim foarte serios spre ce vrem să ne îndreptăm”, a spus Tarcea.

"Ce aş putea să mai comentez acum când suntem în fata faptului împlinit. Cred că noi, ca popor, avem o problemă cu valorile morale şi cred că ar trebui să ne gândim foarte serios spre ce vrem să ne îndreptăm.

Astăzi a fost convocată şedinţa CSM pentru a discuta avizul asupra noii forme a ordonanţei. Din păcate, ordonanţa a fost aprobată fără avizul CSM. Ne vom întâlni şi de comun acord vom stabili o poziţie şi o modalitate de lucru în continuare", a spus Cristina Tarcea.

Ea a precizat că trebuie să vadă cu atenţie care este nouă formă a ordonanţei.

”Când am să mă întorc la Curte am să încerc să fac o statistică a a dosarelor aflate pe rol, a obiectului lor şi în funcţie de asta putem stabili şi impactul. Nu a contat niciodată punctul de vedere al CSM. Dacă se doreşte o consultare reală, în primul rând un punct de vedere avizat nu îl pot da decât specialiştii”.

Mai multe