Preşedintele Maltei a sărit în ajutorul familiei de români

14 februarie 2018 19:36   Național
Ultima actualizare:

Suflete nobile! Sute de oameni au făcut donaţii pentru a sprijini familia românului care a murit în Malta. Sâmbătă dimineaţa, 10 februarie, o furtună puternică a lovit insula din Marea Mediterană.

Un copac s-a prăbuşit peste o furgonetă în care se aflau Dan Udrea (38 de ani) şi Irina (32 de ani), soţia acestuia. Românul, care lucra la un restaurant, a murit pe loc, iar femeia trebuie să-i crească singură pe cei doi copii, unul de 3 ani, celălalt de 6 luni. Drama prin care trece familia din Bistriţa a sensibilizat numeroşi români care locuiesc în Malta şi chiar pe preşedintele ţării, Marie Louise Coleiro Preca.

Aceasta a donat, prin intermediul fundaţiei pe care o conduce, 2.000 de euro, iar compania Air Malta a decis să suporte cheltuielile pentru transportul trupului neînsufleţit în ţară. Comunitatea de români din insulă a reuşit să adune, în câteva zile, 14.000 de euro, scrie adevarul.ro. Prin intermediul a două site-uri de donaţii, s-au mai strâns aproape 17.000 de euro pentru familia lovită de soartă. 

Mai multe