Pricopie, luat peste picior, după ce a confundat vulpea cu lupoaica

16 septembrie 2014 9:38   Național
Ultima actualizare:

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a reuşit să comită o gafă de proporţii luni seara, într-o emisiune de la Digi 24.

Întrebat de către moderatoare în ce oraş s-au născut Romulus şi Remus, Pricopie s-a fâstâcit şi a dat un răspuns care a făcut-o şi pe prezentatoare să râdă. "Nu ştiu dacă s-au născut într-un oraş anume, pentru că ei au fost găsiţi de cineva în pădure, într-un cuib, cred că vulpea nu era cetăţean....", a spus el. După ce i s-a amintit că vulpea era, de fapt, o lupoaică, Remus Pricopie s-a corectat.

Jurnaliştii de la Times New Roman au făcut câteva glume copioase pe acest subiect şi au publicat câteva reacţii fictive ale unor persoane publice.

Astfel, Elena Băsescu pare să aibă o problemă cu pluralul unor cuvinte, Hagi oferă o maximă în stilu-i caracteristic, iar Preafericitul Daniel o învăţătură părintească.

Puteţi vedea continuarea reacţiilor după gafa lui Pricopie pe timesnewroman.ro.

Potrivit mitologiei romane, gemenii Romulus şi Remus erau fiii zeului Marte. După ce leagănul în care se aflau a fost dus de apele Tibrului pe Dealul Palatin, aceştia au fost alăptaţi de o lupoaică. Ulterior, au fost descoperiţi de un pastor, care i-a dus la casa lui şi i-a crescut ca pe propriii lui copii. Când au crescut, Romulus l-ar fi ucis pe Remus, devenind primul rege al Romei, oraş care a primit numele său.

Mai multe