Prima remaniere guvernamentală: 4 miniştri au depus jurământul

23 februarie 2017 15:28   Național
Ultima actualizare:

Patru miniştri ai cabinetului Grindeanu au depus, joi, la Palatul Cotroceni, în Sala Unirii, jurământul de învestire. Astfel, Tudorel Toader a devenit ministru al Justiţiei, Mihai Tudose se întoarce la şefia ministerului Economiei, Alexandru Petrescu a fost numit la Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, iar Rovana Plumb este ministrul Fondurilor Europene.

După depunerea jurământului de învestitură, preşedintele Klaus Iohannis le-a urat noilor veniţi suces. “Succes, să aveţi un mandat bun! Înţeleg această remaniere ca o mişcare de întărire a echipei guvernamentale. Vă doresc să reuşiţi să transformaţi acest guvern într-o echipă puternică, care să guverneze eficient, în interesul României şi în interesul românilor".

Preşedintele Klaus Iohannis a profitat de moment pentru a face un anunţ mult aşteptat de foarte mulţi români. ”Am constatat acum, înainte să ajung în Sala Unirii, că mi-au parvenit de la Parlament două legi: legea de respingere a OUG 13 şi de aprobare a OUG 14. Voi promulga aceste legi mâine şi atunci avem întrunite toate condiţiile pentru a trece, domnule prim-ministru, la normalizarea situaţiei”, i-a spus preşedintele premierului Sorin Grindeanu, la ceremonia de depunere a jurământului de către noii miniştri.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, cu 292 de voturi "pentru" şi o abţinere, legea de aprobare a OUG 14/2017, prin care a fost abrogată OUG 13, precum şi Legea de respingere a OUG 13, care a întrunit 291 de voturi "pentru" şi trei abţineri. Din sală a lipsit de la vot preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şedinţa de plen fiind condusă de vicepreşedintele Petru Vlase.

Mai multe