Prima victorie pentru Clotilde Armand

15 iunie 2016 8:31   Național
Ultima actualizare:

O instanţă a Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti a admis luni să sesizeze Curtea Constituţională asupra soluţiei legislative a alegerii primarilor într-un singur tur de scrutin, ca urmare a unei excepţii de neconstituţionalitate ridicate de către Clotilde Armand, candidata Uniunii Salvaţi Bucureştiul la Primăria Sectorului 1 Bucureşti.

Pentru a ajunge aici, Clotilde Armand a contestat procesul verbal de stabilire a rezultatului alegerilor la instanţa care urmează să valideze rezultatul scrutinului, pe motiv că articolul în baza căruia a fost atribuit mandatul încalcă criteriile de reprezentativitate cerute de Constituţie. În acelaşi document care conţinea contestaţia ca atare, Clotilde Armand a inserat şi excepţia de neconstituţionalitate, cu întreaga argumentaţie. Instanţa i-a respins contestaţia ca neîntemeiată, dar a admis cererea de sesizare a Curţii Constituţionale, scrie adevarul.ro.

Articolul care prevede alegerea primarilor într-un singur tur a fost contestat de mai multe ori în perioada electorală a alegerilor locale, dar de fiecare dată Curtea Constituţională a respins excepţiile ca fiind inadmisibile, pe motiv că cei care le-au ridicat nu mai aveau calitatea de candidat sau că acţiunea lor era prematură. De această dată, Clotilde Armand îndeplineşte toate exigenţele pe care CCR le-a cerut celorlalţi contestatari.

Mai multe