Primăria a decis. Cum vor fi securizate malurile Dâmboviței

29 februarie 2016 15:32   Național
Ultima actualizare:

Primăria Municipiului București a anunțat primele măsuri care vor fi luate pentru evitarea accidentelor rutiere pe Splaiul Unirii. La două zile de la ultimul eveniment tragic, în urma căruia un bărbat și-a pierdut viața și alte două persoane au fost rănite, Municipalitatea alocă de urgență 3,75 milioane de lei pentru amplasarea unor parapeți de protecție.

Primarul General, Răzvan Sava, a solicitat luni conducerii Administraţiei Străzilor să ia măsuri de urgenţă pentru securizarea malurilor Dâmboviţei. Comisia Tehnică de Circulaţie, întrunită azi, a avizat montarea unor limitatoare de viteză din 800 m în 800 m şi a unor echipamente de semnalizare rutieră de atenţionare pe porţiunea de drum cuprinsă între Pod Vitan şi limita administrativă a Municipiului Bucureşti, pe sensul spre Glina. Pe celălalt sens de circulaţie, dinspre Glina spre Pod Vitan, se vor monta acelaşi tip de limitatoare şi indicatoare rutiere de limitare a vitezei, la care se adaugă, în curbă, panouri „Curbă deosebit de periculoasă”.

Administraţia Străzilor va amplasa în aceeaşi zonă şi parapeţi de protecţie din beton, în regim de urgență, pe o porțiune de 6.800 de metri liniari pe sensul de intrare în Capitală și pe o porțiune de 1.600 de metri liniari pe sensul de ieșire. Pentru realizarea acestei investiții, Municipalitatea a prevăzut suma de 3.750.000 lei.

Mai multe