Primăria Capitalei a început de astăzi distrugerea șobolanilor din subsoluri
Primăria Capitalei începe 2022 cu gânduri războinice iar victimele sunt...șobolanii. O companie din subordinea instituției conduse de Nicușor Dan a început de marți, 11 ianuarie, primul tratament de deratizare în subsolurile blocurilor care aparțin asociațiilor de proprietari/locatari
Salariații din Compania Municipală Eco Igienizare București vor lua la rând toate subsolurile blocurilor care aparțin asociațiilor de proprietari/locatari de pe teritoriul Municipiului București. Apoi, operațiunile de deratizare interioară vor continua la cămine de elevi, locuințe sociale, iar în etapa a treia la instituții publice.
Cu ce ”arme” va duce Primăria Capitalei războiul cu șobolanii
Pentru tratamentul de deratizare în subsoluri se folosește un produs care va fi amplasat în cutii de carton, denumite stații de intoxicare. Pentru a nu fi confundată substanța sau locatarii să nu fie păcăliți de diverse firme, specialiștii din Compania Muncipală Eco Igienizare explică despre ce este vorba: substanța anti-șobolani se prezintă sub formă de granule de culoare albastră.
Lângă ea se pun diverse substanțe care să atragă alimentar rozătoarele, dar să nu poată fi consumate de alte animale. Societatea care efectuează tratamentele este una dintre companiile create de fostul primar general al Capitalei, Gabriela Firea și pe care noul edil-șef al orașului, Nicușor Dan a promis că le va desființa
”Raticidul folosit este destinat eliminării rozătoarelor (șoareci și șobolani) care, prin natura habitatelor pe care le frecventează, prezintă pericol pentru sănătatea umană, întrucât sunt purtători de germeni patogeni (bacterii, virusuri) sau ectoparaziți (purici, căpușe)”, a anunțat Primăria Capitalei într-un comunicat.
Unde pot sesiza bucureștenii apariția șobolanilor
Pentru sesizări și reclamații, Compania Municipală Eco Igienizare București a pus la dispoziția cetățenilor și persoanelor juridice numărul de Dispecerat 24h/24h - 0752.041.898 și adresa de mail sesizări@cmeib.ro.
Pentru eficiența tratamentelor de deratizare, ”războinicii” din Compania Muncipală Eco Igienizare recomandă următoarele măsuri: închiderea cu plase metalice a gurilor de aerisire a subsolurilor, repararea golurilor de țevi, menținerea curățeniei în spațiile aferente subsolurilor, precum și evitarea amplasării de apă și hrană pentru animale comunitare și păsări.