Primăria Capitalei renunţă la Revelion ca să avem căldură

13 octombrie 2015 17:37   Național
Ultima actualizare:

Primăria Capitalei a găsit o soluţie pentru ca locuitorii oraşului să nu îngheţe în case iarna aceasta. După ce Electrocentrale Bucureşti, producătorul agentului termic, a blocat conturile Municipalităţii pentru neefectuarea unor plăţi restante, s-a trecut la o măsură de avarie: se renunţă la Revelion 2016.

Primăria Capitalei obţine astfel suma de 2,5 milioane de lei şi poate suvenţiona în continuare RADET. Totul, cu preţul anulării planurilor pentru Revelion, o sărbătoare devenită tradiţie în ultimii ani în Bucureşti.

Totuşi, Municipalitatea are nevoie de mai mulţi bani pentru a depăşi iarna cu bine şi aşteaptă 300 de milioane de lei ajutor de la Guvern.

Electrocentrale Bucureşti a blocat la 1 octombrie contul primăriei prin care se face plata subvenţiei către RADET din cauza acumulării de datorii ale acesteia din urmă. Ieri, poprirea instituită de Electrocentrale București a fost ridicată în proporție de 50% și va fi menținută până la achitarea datoriilor pe care Regia de termoficare le are către companie. Electrocentrale București este o societate comercială aflată în subordinea Ministerului Economiei.

Citiţi aici pe larg despre problemele financiare ale Primăriei Capitalei.

Mai multe