Primăria cu edil sinucigaş este datoare vândută

28 martie 2012 18:21   Național
Ultima actualizare:

Cazul sinuciderii lui Gheorghe Popa (60 de ani), primarul din Tetoiu-Vâlcea care s-a spânzurat marţi dimineaţă, a scos la iveală hibe în administraţia locală în legătură cu cele două poduri care s-au construit în comună.

SC Ro Construct Center SRL Piteşti a înscris date nereale în situaţiile aferente construcţiei a două poduri din localitatea Tetoiu, respectiv cantităţi de materiale al căror consum nu se justifică sau suplimentarea unor lucrări pentru care nu s-a putut face dovada executării lor. Prejudiciul total estimat este de 292 mii lei", se arată în Raportul Curţii de Conturi.

Constructorul podurilor este însă de o altă părere. „Este greşit cum au calculat cei de la Curtea de Conturi. Primul pod din comună l-am finalizat, dar nu a fost făcută recepţia. S-a încheiat doar un proces verbal de predare-primire. La cel de-al doilea, din Măneasa, care făcea parte din acelaşi proiect, noi am efectuat lucrări în avans în valoare de 450-460 mii lei, dar Primăria Tetoiu nu ne-a decontat aceşti bani, motiv pentru care am şi oprit lucrările. La terminarea celui de-al doilea pod, ar fi urmat să reglăm aceste sume şi dacă scădeam suma care a avansat-o Curtea de Conturi, tot mai are să ne dea Primăria din Tetoiu destui bani", a spus Şerban Roşulescu, directorul firmei de constucţii.

Dacă din lucrările în valoare de 460.000 lei făcute în avans, constructorul ar scădea suma de 292.000 lei, cât a constatat Curtea de Conturi ca fiind „execuţii fictive", Primăria tot ar mai fi datoare cu 168.000 de lei. Primarul Gheorghe Popa nu a suportat faptul că a ajuns să se judece în instanţă şi s-a sinucis.

Mai multe