Primarul care dezinformează cetățenii: Aduceți copiii la școală, porțile sunt închise!

23 martie 2018 12:38   Național
Ultima actualizare:

În încercarea de a veni în sprijinul părinților care nu au cu cine să-și lase copiii vineri, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, primarul Sectorului 5, Daniel Florea, a comis o „eroare de comunicare” pentru care locuitorii din sector așteaptă scuze. Edilul anunța ieri după-amiază că părinții își pot aduce copiii la școală, având în vedere că unitățile din această zonă administrativă sunt deschise. Părinții au găsit porțile închise vineri dimineață.

Primarul Daniel Florea a vrut să iasă în evidență ignorând o decizie luată la nivelul Primăriei Capitalei. Ieri, edilul anunța că dascălii din învățământul de stat se vor prezenta azi la muncă, în școlile în care predau, pentru a fi la dispoziția copiilor care nu au cu cine să stea cât timp părinții lor sunt la serviciu. Decizia, luată pe genunchi, a fost anunțată joi la ora 14.30, printr-un comunicat de presă.

„Având în vedere că efectivul de cadre didactice va fi prezent vineri, 23 martie 2018, în școli și grădinițe, urmând să aibă program normal de lucru, s-a decis ca pe parcursul zilei de vineri, respectivele incinte să-i găzduiască pe cei mici. Aceeași soluție a fost adoptată și la nivelul creșelor aflate în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 5. Procedural, părinții se vor adresa conducerii unităților de învățământ, completând o cerere în momentul în care își lasă copiii în grija cadrelor didactice”, spune edilul într-un comunicat de presă.

Publicațiile, televiziunile și radiorurile care au distribuit această știre au dezinformat bucureștenii, cu largul concurs la primarului Sectorului 5. Azi, nici o instituție de învățământ din Capitală nu a fost deschisă pentru copii, nici măcar din Sectorul 5, deși primarul Florea anunța contrariul.

Reporterii Click! au fost azi pe teren pentru a verifica dacă unitățile de învățământ sunt disponibile pentru copiii din Sectorul 5, iar demersul nostru i-a luat prin suprindere pe admnistratorii sau paznicii școlilor. „Nu e, domne, nici o școală din București deschisă azi. Ni s-a comunicat de la Inspectoratul Școlar că nu se fac cursuri, iar profesorii nu au avut nici un motiv să vină. Am văzut și noi ce a zis primarul, dar nu știm pe ce s-a bazat când a declarat asta”, ne-a spus un angajat din cadrul personalului Școlii Gimnaziale „Principesa Margareta”.

Deși am încercat să luăm legătura cu reprezentanții Primăriei Sectorului 5 pentru a obține un punct de vedere, nu ni s-a răspuns la telefon.

Florea, urecheat în comandamentul de iarnă

Primarul Sectorului 5 a fost urecheat de Gabriela Firea în cadrul comandamentului de iarnă care a avut loc în această dimineață la sediul Poliției Locale București.

„Nu ne jucăm cu astfel de decizii și nu putem lua hotărâri locale. Nu trebuie să ne facem fiecare o lege locală. Va răspunde în fața legii pentru nesupunerea în fața unei hotărâri a Consiliului General al Capitalei”, a declarat primarul general Gabriela Firea, conform observator.tv.

Mai multe