Primarul din Sângeorz-Băi, care s-a filmat umilindu-și fiica, și-a pierdut mandatul. A fost condamnat definitiv

15 octombrie 2020 21:28   Național
Ultima actualizare:

Orașul Sângeorz-Băi a rămas fără primar, după ce Traian Ogâgău, și-a pierdut mandatul, după ce a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare.

Deși câștigase încă un mandat de primar, situația s-a întors împotriva lui Traian Ogâgău. Acesta a intrat în atenția media și a forțelor de ordine în urma filmării unui videoclip în care își umilea fetița de 14 ani, punând-o pe aceasta să își ceară iertare dezbrăcată, în genunchi.

Traian Ogâgău, condamnat la un an de închisoare cu suspendare

A fost, totuși, reales în urma incidentului, însă trecutul i-a venit în cele din urmă de hac. Acesta s-a ales cu dosar penal în urma unui incident petrecut în urmă cu patru ani. Edilul a fost oprit atunci de un echipaj de poliție, iar agenții i-au cerut să sufle în etilotest, dar el a refuzat.

La fel a procedat când i s-a comunicat că trebuie să-i fie prelevate probe biologice. O sursă ar fi anunțat poliția că primarul s-a urcat băut la volan, iar un echipaj l-a oprit în trafic. Trimis în judecată în 2018, acesta a primit sentința în vara acestui an, fiind condamnat la un an de închisoare cu suspendare. De asemenea, s-a ales cu dosar penal și în urma incidentului cu fiica lui.

Prefectul de Bistriţa-Năsăud a semnat, miercuri, ordinul prin care a încetat de drept mandatul lui Traian Ogâgău, conform Agerpres.

„A fost constatată încetarea de drept a mandatului de primar al oraşului Sângeorz-Băi al domnului Ogâgău Traian. Astăzi, 14 octombrie, a fost emis Ordinul de Prefect nr. 252 privind constatarea încetării de drept a mandatului de primar al lui Traian Ogâgău înainte de expirarea duratei normale a mandatului.

Acesta vine ca urmare a condamnării prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă la o pedeapsă privativă de libertate cu suspendarea executării pedepsei. Viceprimarul va prelua atribuţiile primarului oraşului Sângeorz-Băi”, se arată într-un comunicat.

Mai multe