Primarul Gheorghe Ştefan, audiat la DNA, în dosarul în care este acuzat de corupţie

5 iunie 2014 7:22   Național
Ultima actualizare:

Edilul din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, s-a prezentat joi la DNA, pentru a da declaraţii în dosarul în care este acuzat de fapte de corupţie, informează Mediafax. Primarul ar fi administrat o firmă care a primit contracte finanţate din bani publici în comune din Neamţ şi s-ar fi folosit de funcţia din partid pentru a influenţa funcţionari.

Gheorghe Ştefan a ajuns la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în jurul orei 10.00, însoţit de avocaţii săi şi nu a vrut să facă nici o declaraţie.

Unul dintre avocaţi, Cătălin Dancu, a declarat că primarul Gheorghe Ştefan a venit la DNA pentru a da o declaraţie în faţa anchetatorilor şi pentru a le oferi acestora lămuriri în legătură cu acuzaţiile care îi sunt aduse.

Avocatul Cătălin Dancu a precizat că măsura controlului judiciar impusă de anchetatori nu încurcă planurile de vacanţă ale primarului.

Primarul municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, este acuzat că din 2009, folosindu-se de interpuşi, a administrat o firmă care a primit contracte finanţate din bani publici în comune din Neamţ şi pentru că s-a folosit de funcţia din partid pentru a influenţa funcţionari. Gheorghe Ştefan este cercetat sub control judiciar.

Mai multe