Primăvara din noiembrie ne scoate din case!

13 noiembrie 2015 21:49   Național
Ultima actualizare:

Nu ezita să petreci acest weekend în aer liber. Vremea este nesperat de caldă, cu temperaturi ca în luna mai. Ar putea fi ultimele zile calde din această toamnă. Anul trecut, pe vremea asta, ningea pe crestele munţilor şi era frig.

Avem parte de o toamnă lungă şi mai caldă decât ar fi normal pentru această perioadă. Ar fi păcat să nu profiţi de ultimele zile însorite din acest an. De pildă, vineri (13 noiembrie) au fost 23 de grade la Băile Herculane şi 20 de grade în Lunca Dunării, valori ca la început de vară. Anul trecut, în aceeaşi perioadă a nins pe vârfurile munţilor şi au fost zile mohorâte, cu burniţă, polei şi ceaţă, iar temperaturile abia au urcat până la 10 grade. Anul acesta, vremea ne dă posibilitatea să ieşim din case, să ne relaxăm în aer liber.

Pentru sâmbătă, meteorologii ANM prognozează până la 18-20 grade în sud. Însă în vestul, nordul şi centrul ţării intră un val de aer umed care va aduce precipitaţii slabe. Totuşi şi aici va fi mai cald decât ar fi firesc în acest moment al anului, până la 14-16 grade. Duminică, în aceste zone, temperaturile nu vor mai depăşi 8-10 grade, iar la altitudini înalte sunt posibile precipitaţii mixte.

Va fi un episod trecător pentru că, de luni, norii se risipesc treptat, iar termometrele vor indica din nou până la 19 grade în sud, 16 grade în vest şi până la 14 grade în centrul ţării. Aşadar, profitaţi de zilele însorite!

La Zoo vă aşteaptă Valdi şi Samba

Valdi este „leopardul zăpezilor” şi este cel mai nou chiriaş de la Grădina Zoologică Băneasa. Are şase ani şi jumătate şi este singurul din această rasă aflat în România. De curând, a ajuns la Băneasa şi Samba, un splendid “leopard de Amur”. Veniţi să-i vedeţi pentru că ambii sunt pe cale de dispariţie. Intrarea costă 13 lei pentru adulţi şi 6,50 lei pentru copii.

Grătar în parc, cu buletinul

Vremea de afară este perfectă pentru un grătar în parc. În Parcul Lumea Copiilor din sectorul 4 al Capitalei, bucureştenii pot prăji carne şi legume, graţie celor 100 de locuri de grătar pe care edilii le-au amenajat. Accesul la zonele de grătar e gratuit, însă pentru a primi un grill trebuie să prezinţi actele de identitate la sediul Administraţiei Domeniului Public din parc. Buletinele se recuperează la returnarea echipamentelor pentru grătar.

Te dai cu patinele în tricou!

Patinoarele s-au deschis în Capitală, iar la cele 17 grade Celsius, câte sunt anunţate de meteorologi pentru azi, este o plăcere să te dai pe gheaţă. Patinoarul e deschis de la 10.00 la 23.00, în weekend şi un bilet costă 15 lei. Cine nu are patine poate închiria cu 10 lei. Şi patinoarul aflat pe mall-ul Promenada, din Floreasca, îi aşteaptă pe amatori. Intrarea costă 25 de lei în weekend, iar închirierea patinelor, 15 lei.

Aventuri în copaci, la Braşov

Dacă nu v-aţi testat până acum limitele, o puteţi face fără rezerve în Parcul Aventura din Braşov. Parcul dispune de 14 trasee de căţărări în copaci şi tiroliene pentru toate categoriile de vârstă. Cel mai înfricoşător loc în care puteţi face echilibistică, traseul negru, e situat la 20 de metri înălţime. „Aventura” e deschis în aceste zile călduroase între orele 10.00 şi 17.00, iar intrarea vă costă 40 lei/3 ore (adulţi) şi între 30 şi 35 lei/2ore (copii).

Mai multe