Primele declarații din partea PSD după respingerea lui Sevil Shhaideh de către Iohannis

27 decembrie 2016 14:27   Național
Ultima actualizare:

Președintele Klaus Iohannis a respins marți, 27 decembrie propunerea făcută de coaliția PSD-ALDE pentru funcția de prim-ministru. Dacă opoziția a apreciat imediat această decizie, prin vocea senatorului Traian Băsescu, reacțiile din partea PSD s-au lăsat așteptate.

Primii care au făcut declarații au fost vicepreședintele PSD Ecaterina Andronescu și președintele de oanoare al partidului Ion Iliescu.

Ecaterina Andronescu a declarat că și-ar fi dorit ca președintele Iohannis să-și motiveze decizia. “Mi-aș fi dorit ca președintele să-și argumenteze acest demers. Nu este vorba de PSD și ALDE, ci de acest vot pe care poporul l-a dat”, a declarat Andronescu la Antena 3. Fostul președinte al României Ion Iliescu speră că între președinte și noul parlament se va găsi o cale a dialogului. "Se prelungeşte, din păcate, un proces care necesita mai multă urgenţă, ca să se intre în noul an cu o echipă formată. De regulă se stă de vorbă. (...) E un Parlament nou, cu o structură nouă, preşedintele are şi el o vechime destul de mică, dar dialogul este necesar pentru clarificarea lucrurilor. Sper ca până la urmă să se găsească acea cale a dialogului", a spus Iliescu, la Digi 24. 

Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți, 27 decembrie, că nu acceptă propunerea făcută de PSD și ALDE și că nu o va desemna prim-ministru pe Sevil Shhaideh. Iohannis a cerut coaliției PSD - ALDE să facă o nouă propunere. Președintele nu a oferit nicio explicație pentru decizia sa, spunând doar că a "cântărit cu grijă argumentele pro și contra".

Mai multe