Primul caz de coronavirus în București! Un bărbat a fost confirmat cu COVID-19

7 martie 2020 17:47   Național
Ultima actualizare:

Coronavirusul a ajuns și în Capitală. Un bărbat a fost testat pozitiv cu coronavirus, după ce a ajuns la spital cu mai multe simptome, însă nu cele din lista celor provocate de acest virus. Acesta s-a întors recent din Italia, țară unde epidemia este „în floare”.

Un bărbat din București, în vârstă de 49 de ani, care s-a întors din Italia, de la Roma, a fost testat pozitiv la coronavirus. Acesta a fost adus vineri seara, 6 martie, la „Matei Balș”, cu febră și scaune diareice.

Acesta este al 12-lea caz de infecție cu noul coronavirus la nivel național și al treilea anunțat de autoritățile române în cursul zilei de sâmbătă, potrivit Digi 24. Bărbatul s-a întors cu avionul de la Roma, în data de 27 februarie 2020. Până în prezent, Roma era considerată o neafectată de coronavirus. 

„Bărbatul s-a prezentat seara trecută la Institutul Național de Boli Infecțioase "Matei Balș" cu febră, dar cu simptomatologie care nu intră în definiția de caz COVID-19. I s-au recoltat probe și pentru că persoana a călătorit în Italia s-a decis să se recolteze probe și pentru testul COVID-19. Este primul caz depistat în București. Conform primelor sale declarații, bărbatul a stat în toată această perioadă la domiciliu, de la revenirea în țară”, se arată într-un comunicat al Grupului pentru comunicare strategică.

Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București a solicitat izoleta pentru transportul la Institutul național de boli infecțioase și a demarat ancheta epidemiologică. S-a început stabilirea contacților bărbatului confirmat pozitiv la noul COVID-19, după care se va începe recoltarea probelor pentru testare.

Mai multe