Primul semn de la răpitorii românului din Africa

19 mai 2015 21:11   Național
Ultima actualizare:

Iulian Gherguţ, un român de 39 de ani, este de 46 de zile în mâinile unor răpitori necunoscuţi. Abia luni seară au apărut primele veşti despre soarta lui.

A trecut o lună şi jumătate de când românul Iulian Gherguţ a fost răpit pe când asigura paza unei mine de mangan din statul african Burkina Faso. Autorităţile locale, americane, franceze şi cele române au încercat să îi dea de urmă, dar nu au reuşit. Luni seară, o agenţie de ştiri din Mauritania a difuzat o înregistrare audio din partea unei grupări de rebeli din Sahel Al-Mourabitoun (Mali).

Mesajul audio este prezentat în numele lui Adnan Abou Walid Sahraoui, care se prezintă drept liderul grupării, înfiinţată în 2013. ”Guvernul român va purta întreaga responsabilitate a sorţii ostaticului, dacă întârzie să profite de ocazia care îi este dată să-şi elibereze cetăţeanul”, mai spune ”vocea”, fără să se refere explicit la o sumă de bani. Imediat cum a apărut această înregistrare, la Ministerul de Externe au început imediat procedurile de verificare a autenticităţii mesajului audio, iar în cazul în care se confirmă că este real vor urma demersuri specifice, cu parteneri internaţionali.

Mai multe