Principesa Margareta, întâlnire cu Alianţa Colegiilor Centenare: «Vom continua legământul regelui»

23 ianuarie 2018 15:22   Național
Ultima actualizare:

Custodele Coroanei, Margareta, a afirmat marţi, 23 ianuarie, la întâlnirea cu elevi şi profesori ai Alianţei Colegiilor Centenare din România, că va continua legământul regelui Mihai de a preţui generaţia tânără, viitorul ţării. Se pare că dorinţa ei de a rămâne la Palatul Elisabeta va fi îndeplinită, căci Guvernul Tudose, principalul opozant al proiectului legislativ propus de Dragnea și de Tăriceanu privind Casa Regală, a căzut.

Principesa Margareta, prezentă la eveniment alături de soţul său,principele Radu, a ţinut un scurt discurs, în cadrul căruia a promis că va duce mai departe obiceiurile tatălui său şi va acorda o atenţie deosebită tinerilor, căci aceştia reprezintă viitorul ţării. "Noi suntem mereu foarte fericiţi când putem întâlni generaţia tânără. Cum ştiţi, poate, tatăl meu (n.r. - regele Mihai I) a fost foarte legat de tineri şi noi o să continuăm acest legământ al regelui (...) pentru că sunteţi viitorul ţării şi ţinem mult la dumneavoastră", a spus Custodele Coroanei, la Palatul Elisabeta. 

Principele Radu a întărit spusele principesei Margareta şi a luat cuvântul pentru câteva minute, rostind un scurt discurs despre istoria fascinantă a României. "1859 este unul din cele mai curajoase momente din istoria noastră, când s-au înfăptuit lucruri pe care nimeni nu pe putea crede posibile. Şi, deşi domnia lui Alexandru Ioan Cuza a fost scurtă, nu s-a putut compara cu cea de 48 de ani a succesorului său, ea fost plină de momente cheie cărora noi, astăzi, în România Uniunii Europene şi NATO, le datorăm foarte, foarte mult", a spus principele Radu, potrivit Agerpres. 

La eveniement au fost prezenţi aproximativ 100 de elevi şi profesori de la mai multe colegii din Bucureşti, dar şi din Giurgiu. Cel care a luat cuvântul din partea Alianţei Colegiilor Centenare din România, aflată sub patronajul Casei Regale a României a fost profesorul George Cazacu, deţinătorul funcţiei de preşedinte al Alianţei.

Mai multe