Principesa Maria a împlinit 56 de ani. Regele Mihai a aflat de nașterea ei la telefon

14 iulie 2020 15:26   Național
Ultima actualizare:

A fost sărbătoare în Familia Regală a României! Principesa Maria a împlinit, ieri, 13 iulie, 56 de ani. Cu această ocazie, am aflat atceva inedit: faptul că Regele Mihai a fost anunțat de nașterea ei la telefon.

Este principesă, dar cu toate acestea și-a sărbătorit ziua în familie, alături de sora Sa, Majestatea Margareta (70 de ani) și de Principele Radu (59 de ani).

Locul ales a fost grădina Palatului Elisabeta, acolo unde a fost așezată o masă festivă, cu bucate, șampanie și tortul aniversar. Din peisaj nu a lipsit câinele Casei Regale, ciobănescul elvețian, în vârstă de 4 ani, pe nume Alma.

”Din cauza limitărilor impuse de situația generală, mica sărbătorire a avut un caracter privat, de familie”, au anunțat reprezentanții Casei Regale.

Principesa Maria s-a născut în exil

Principesa Maria a României s-a născut în exil, la Copenhaga. A venit pe lume în lipsa tatălui său, care urma era plecat la New York Stock Exchange.

Regele Mihai a fost informat prin telefon că a devenit, pentru a cincea oară, tată. Cea mai tânără dintre principesele României a fost botezată în credința ortodoxă, iar nașa a fost Margareta, sora ei.

Principesa Maria a locuit și studiat în Elveția, apoi a petrecut cea mai mare parte a vieții în America.

Ce studii are Principesa Maria

Acolo a făcut studii de puericultură și a lucrat, pentru o vreme, în domeniul îngrijirii copiilor. A lucrat la New York, în relații publice, în cadrul unor companii private. Apoi, s-a mutat în Statul New Mexico și a activat în domeniul consultanței private.

La 16 septembrie 1995 s-a căsătorit la New York cu Kazimierz Wiesław Mystkowski, un polonez romano-catolic, în felul acesta pierzându-și locul pe linia de succesiune la tronul Marii Britanii. Au divorțat în decembrie 2003 fără a avea urmași.

Din 2015, Principesa Maria locuiește în București

Principesa a petrecut, în ultimii ani, Crăciunul la Săvârșin, în compania Custodelui Coroanei și a Principelui Radu. Principesa a fost de mai multe ori în vizită în țară și la București, din 1997 până în 2014.

Cea mai importantă ședere în țară a Principesei Maria a fost aceea de la Crăciunul anul 1997, când întreaga Familie Regală s-a regăsit la București, pentru prima oară împreună, pe pământ românesc.

Din ianuarie 2015, Principesa  Maria s-a mutat definitiv la București, la cererea surorii Sale, și este implicată în diverse proiecte cu caracter social, medical, educațional și civic.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/povestea-romantica-bijuteriilor-principesei-margareta-cat-valoreaza

https://www.click.ro/news/national/ce-nu-stiai-despre-regele-mihai-al-romaniei

Mai multe