Prinde orbul, dă-i amendă!

18 aprilie 2012 15:11   Național
Ultima actualizare:

Traian Ilie (38 de ani) şi-a pus viaţa în pericol şi a traversat strada prin loc nepermis. Asta susţine poliţistul care l-a amendat cu 140 de lei. Bărbatul a încercat să-i explice omului legii că a încălcat regulile de circulaţie fără să-şi dea seama, din cauză că este nevăzător, însă nu a reuşit să-l înduplece pe poliţist să nu-i aplice sancţiunea.

„De obicei am un însoţitor cu mine. Dar atunci eram singur şi nu aveam nici baston, pentru că cel vechi s-a distrus şi am comandat altul. Ştiam oarecum coordonatele şi am zis că mă descurc. M-am trezit cu poliţistul care mi-a cerut actele, spunându-mi că mă amendează pentru că am trecut neregulamentar. I-am explicat că sunt nevăzător, dar probabil că nu m-a auzit. Ar fi trebuit să-mi dea un avertisment, pentru că nu mi s-a mai întâmplat să mă aflu într-o astfel de situaţie", ne-a spus Traian Ilie.

De partea cealaltă, poliţistul care l-a amendat pe Traian Ilie spune că nu şi-a dat seama că are de-a face cu un orb deoarece l-a văzut mergând normal.

„Nu avea nici baston alb, dar nici nu mi-a spus că este nevăzător, pentru că am fi rezolvat altfel situaţia. Mi-a zis doar că se grăbea şi chiar m-a întrebat unde poate să plătească amenda. Faptul este consumat de acum", a precizat poliţistul local Adrian Ghilinţă.

Mai multe