Prindeți ursul ucigaș din Suceava! Intr-o singură noapte a ucis trei animale si a rănit grav alte două

16 septembrie 2020 13:19   Național
Ultima actualizare:

Doi miei și ied uciși, o capră și o oaie schingiuite, un stup de albine distrus și fagurii risipiți. Este bilanțul atacului unui urs în localitatea suceveană Milișăuți. După”descinderea”din curțile oamenilor animalul a fugit și a lăsat în urmă o localitate înfricoșată.

Se înmulțesc atacurile sângeroase ale urșilor veniți după hrană în zonele locuite. Ultimul eveniment s-a întâmplat în localitatea suceveană Milișăuți marți dimineață. Potrivit monitorulsv.ro, animalul și-a făcut apariția în orașul cu peste 5000 de locuitori în jurul orelor 4.30-5.00 când se crăpa de ziuă. A luat la rând mai multe gospodării din zona Gară și a ucis și rănit totul în calea lui. Ursul fioros și înfometat a pătruns în curți și a atacat de-a valma, oi, câini, capre și a poftit ca în poveste și la miere de albine. A omorât doi miei şi un ied din care a mușcat cu furie și a rănit o capră și o oaie pe care le-a lăsat în agonie. Fiara a distrus un stup de albine, însă nu a apucat să se înfrupte din miere pentru că s-a speriat de apariția proprietarilor gospodăriei și, fugărit de câini, a dispărut într-o pădurice din apropiere.

Localnicii au decis să facă potere pentru a prinde fiara

Urșii coboară și atacă des în zonă dar niciodată cu o atât de mare ferocitate. Vestea s-a dus repede din casă în casă în micuța urbe iar autoritățile au fost chemate să asigure liniștea localității și să ajute la prinderea ursului ucigaș. Mai mult, pentru că nu mai au liniște după apariția ursului înfometat, locuitorii din Milișăuți au decis să facă patrule care să păzească non-stop localitatea iar cei mai curajoși să facă potere cu jandarmii și poliția și să plece în căutarea bestiei.

Sfaturile jandarmilor pentru locuitorii din zonele cu păduri

Inspectoratul de Jandarmi Județean Suceava recomandă cetățenilor luarea unor măsuri pentru a preveni incidente nedorite în cazul întâlnirii cu un astfel de animal sălbatic. În primul rând trebuie evitată deplasarea în zonele în care a fost semnalată prezența urșilor. De asemenea, deplasarea pe traseele turistice trebuie să se facă în grupuri mari, cu grijă în legătură cu depozitarea resturilor menajere. Oamenii sunt sfătuiți să nu hrănească animalele sălbatice, să nu se apropie de acestea pentru a le filma sau fotografia, să nu arunce cu pietre sau alte obiecte, să își păstreze calmul și să nu fugă. În cazul în care văd urși în zonele locuite, oamenii trebuie să anunțe la 112 și să solicite sprijin

Citiți și

Ursul ucigaş era turbat!

Un urs, «ucigaş» în serie?

Mai multe