Prinzi căţelu’, iei bănetu’!

13 septembrie 2013 16:23   Național
Ultima actualizare:

Asta da afacere! Pentru câinii adunaţi de pe stradă hingherii privaţi sunt plătiţi regeşte. Un câine prins costă Primăria Capitalei 219 lei. În cazul în care angajaţii firmelor de ecarisaj reuşesc să scape Bucureştiul de maidanezi, vor primi peste trei milioane de euro. Până acum s-au ales cu 15.500 de euro. În patru zile!

Vrei să te îmbogăţeşti peste noapte? E simplu! Participi la licitaţiile Primăriei Capitalei şi, dacă ai "norocul" şi câştigi contracte, om te faci.

Nu contează cu ce te ocupai înainte sau dacă angajaţii tăi sunt în stare să presteze munca căutată. Dovadă stau firmele care au pus mâna pe ecarisajul bucureştean.

Din cele şapte societăţi care au venit la licitaţie, trei au bătut palma cu Municipalitatea. Incredibil este faptul că nici una dintre ele nu s-a ocupat vreodată cu aşa ceva.

De exemplu, prima are ca obiect principal de activitate asistenţa stomatologică, alta comerţul cu mobilă, iar cea de-a treia consultanţa pentru afaceri şi management. Nici măcar salariaţii lor nu sunt hingheri profesionişti.

320 de câini au ajuns până ieri în adăposturile primăriei

Pe 10 septembrie, atunci când au început să se adune în masă patrupedele, aceştia au ieşit pentru prima dată pe teren. Nu mai capturaseră câini vagabonzi în viaţa lor. Gelaţi, cu tatuaje şi lucraţi la sală, tinerii au pus mâna pe lasouri cu teamă.

"Nu-ţi fie frică. Nu muşcă", se auzeau încurajările hingherilor, obişnuiţi să facă asta de ani de zile. Pentru ca ziua de lucru să nu fie un adevărat fiasco, ASPA i-a trimis pe băieţi la muncă împreună cu câte un echipaj profesionist şi chiar cu şefi din Primărie.

Chiar şi a aşa, firmele au un contract beton. Nu sunt plătite cu o sumă fixă, ci primesc bani pentru fiecare câine în parte.

O potaie ajunsă la adăpost valorează 219 lei, adică aproximativ 49 de euro. Dacă ar fi să le ia pe toate de pe străzi, în jur de 65.000, în buzunarele lor ar intra 3.185.000 de euro. De marţi şi până ieri, au fost adunaţi 320 de maidanezi. Asta înseamnă că în patru zile firmele s-au ales cu 15.500 de euro. În prezent, Primăria Capitalei lucrează cu opt echipaje private şi trei echipaje din subordine.

Moartea lui Ionuţ l-a marcat profund pe fratele său mai mare, Andrei (6 ani), mai ales că a văzut cum maidanezii l-au sfârtecat pe micuţ. La cinci zile de la înmormântarea frăţiorului, părinţii l-au internat pe Andrei la Spitalul de Psihiatrie "Al. Obregia" din Capitală.

Andrei (stânga) e marcat de moartea lui Ionuţ, frăţiorul lui

Ionuţ şi Andrei se iubeau enorm, erau mereu împreună, împărţeau tot ce aveau, iar moartea violentă a celui mic i s-a întipărit în minte şi în suflet lui Andrei.

„În spital, starea lui Andrei s-a ameliorat, în sensul că poate lega o conversaţie cu privire la tragedia fratelui său la care a fost martor. Îşi aminteşte exact ceea ce s-a întâmplat. A văzut cum câinii îl trăgeau pe fratele lui de haine, şi cum îl târau, apoi s-a speriat şi a fugit. Le- am recomandat părinţilor să-l ducă, după externarea din spital, la centrul organizaţiei «Salvaţi Copiii», unde va beneficia gratuit de sprijinul unor psihoterapeuţi foarte bine pregătiţi", a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului „A. Obregia", dr. Rodica Năstase.

Mai multe