Probleme cu şcoala, domnilor primari?

12 iunie 2012 17:06   Național
Ultima actualizare:

Un primar din Gorj şi unul din Bacău nu prea s-au omorât cu învăţătura, aşa că au ajuns să conducă fiecare câte o comunitate înainte de a obţine diploma de Bac.

Ion Bârcă a fost ales pentru a doua oară primar în comuna Turburea, din judeţul Gorj.

Oamenii i-au dat 60% din voturi, deşi nu are studiile terminate.

Laurenţiu Neghină a încercat să cumpere examenul cu 2.000 de lei

„Soţia m-a bătut la cap să fac liceul. Părinţii nu au avut posibilitatea să mă ţină în şcoală şi am absolvit doar profesionala.

Aşa era în vremurile acelea: învăţai o meserie. Dar, soţia mi-a spus că nu se cade ca primarul să nu aibă diploma de Bac.

Acum, că s-a terminat campania electorală, am să mă duc să văd cum pot rezolva situaţia şcolară. Nu prea îmi mai arde să învăţ la vârsta de 49 de ani", ne-a mărturisit proaspătul primar.

Este elev în ultimul an, la seral, la Liceul Agricol din Târgu Jiu, dar de când a început campania electorală nu s-a mai gândit la teze şi note.

La rândul său, Laurenţiu Neghină (36 de ani) a fost ales primar al Oneştiului, judeţul Bacău, cu peste 8.500 de voturi.

Neghină, om de afaceri din zonă, a ajuns în atenţia opiniei publice după ce a fost inculpat în dosarul "Şpagă la Bac" de la Liceul "Alexandru Vlahuţă" de la Podu Turcului.

El a încercat să-şi cumpere examenul de Bacalaureat cu 2.000 de lei. După un an de procese, instanţa i-a dat lui Neghină o pedeapsă de opt luni cu suspendare.

Mai multe