Prof. Bălgrădean: „Cinci bebeluși sunt în stare foarte bună”

25 februarie 2016 14:31   Național
Ultima actualizare:

Șase bebeluși cu sindrom hemolitic-uremic (SHU) sunt internați, în prezent, la Spitalul „Marie Curie” din Capitală. Patru sunt în stare foarte bună. Micuțul adus miercuri de la Pitești e la Terapie intensivă, în stare gravă.

„Avem șase copii cu SHU. Cinci sunt la Nefrologie, în stare bună. Din aceștia, trei sunt încă pe dializă, dar au o evoluție bună, mănâncă. Ceilalți doi sunt foarte bine, iar, în următoarele zile, vor fi externați”, a declarat prof. dr. Mihaela Bălgrădean, șeful secției Nefrologie, de la „Marie Curie”.

Referitor la băiețelul transferat miercuri de la Spitalul de Pediatrie Pitești, medicul a spus că acesta are insuficiență renală, motiv pentru care i se face dializă. „Când a ajuns la noi avea scaune cu sânge. Peste noapte însă, această problemă s-a ameliorat. I se vor face transfuzii de sânge pentru anemia suferită din cauza pierderilor de sânge. Manifestările acute ale bolii au început de miercuri. În doar patru ore trombocitele i-au scăzut de la 200.000 la 20.000, ca să vă dați seama ce evoluție rapidă are această boală. Din păcate, noi nu putem opri evoluția bolii”, a mai precizat prof. dr. Bălgrădean.

Medicii de la „Marie Curie” așteaptă să sosească la spital un alt copil (11 luni) cu suspiciune de SHU. Micuțul e transferat de la Câmpulung Muscel, județul Argeș, și prezintă simptome asemănătoare cu cele ale SHU.

Mai multe