Profa de sport, scoasă de la morgă de mama celui care a ucis-o

20 mai 2016 21:33   Național
Ultima actualizare:

Iubită de colegi şi de elevi, profesoara de sport Viorica Borzoş a fost înmormântată vineri (20 mai) din mila acestora. Sfârşitul tragic al femeii ucise în urmă cu 13 zile şi abandonate apoi pe Transfăgărăşan a impresionat o ţară întreagă.

Într-o mare de flori a fost condusă pe ultimul drum, vineri după-amiază, Viorica Borzoş (61 de ani). Aproximativ 100 de oameni - profesori, elevi, prieteni au venit din toată ţara la Braşov. Trupul dascălului a zăcut la morgă 10 zile după ce a fost găsit aruncat pe Transfăgărăşan.

Deşi colegii s-au oferit să se ocupe de funeralii, numai o rudă putea ridica certificatul de deces. Cum singura rudă responsabilă, în afara mătuşii de 98 de ani, era nimeni alta decât mama nepotului ucigaş, iată că aceasta a semnat actele necesare înmormântării creştineşti a Vioricăi. Femeia ar fi vrut să se ocupe şi în continuare de ceremonie şi ar fi vrut s-o îngroape la Bran, unde se află mormintele familiei, dar prietenii profesoarei au cumpărat un loc de veci în Braşov, într-un cimitir aflat la 10 minute de şcoala unde femeia a predat timp de mai bine de 20 de ani. Semn că a fost una dintre cele mai iubite profesoare, elevii Vioricăi au aşezat la intrarea în şcoală un panou pe care fiecare a scris mesaje de adio. Mătuşa pe care Viorica a îngrijit-o până în ultima clipă nu a fost prezentă la înmormântare. Este încă în spital şi va fi preluată, cel mai probabil, de mama şi soţia nepotului acuzat de crimă. Bărbatul o ameninţase de mai multe ori pe profesoară, supărat că bătrâna de 98 de ani voia să-i lase ei averea, estimată la peste 300.000 de euro. 

Nepotul a fost arestat pentru 30 de zile

Mircea Eduard Borzoş, nepotul profesorei, a fost arestat pentru 30 de zile ieri noapte după ce i-a expirat mandatul de reţinere. Procurorii i-au convins pe judecătorii că au probe serioase împotriva bărbatului de 33 de ani, originar din Zărneşti. Două probe sunt relevante: apelurile telefonice pe care acesta le-a dat din zona Transfăgărăşanului şi adidaşii pe care-i purtase în noaptea crimei găsiţi în bagaj.

Mai multe