Profele, bătaie ca-n filme pe holurile şcolii

21 octombrie 2014 22:03   Național
Ultima actualizare:

Cum să ne mai surprindă că elevii îşi cară pumni şi picioare pe holurile unităţilor de învăţământ, când dascălii lor fac acelaşi lucru, de faţă cu ei? S-a întâmplat la şcoala “Virgil Caraivan” din comuna Şuletea, Vaslui, unde o profesoară a pălmuit o învăţătoare sub privirile unei eleve. ”Răfuiala” s-a mutat apoi în cancelarie, unde au urmat ţipete, îmbrânceli şi lovituri.

Scandalul a izbucnit de la o datorie pe care soţul educatoarei Carmen Geanina Tamaş (26 de ani), care este şi primarul localităţii, ar fi avut-o către soţul profesoarei Alina Năsui (34 de ani).

Când cele două s-au întâlnit pe holurile şcolii, au ieşit scântei! Sătulă de reproşurile profesoarei, Carmen Tamaş i-a aruncat acesteia în ochi sucul pe care îl ţinea în mână. Furioasă, Alina Năsui i-a cârpit o palmă cu toată puterea tinerei învăţătoare, care a fost cât pe ce să cadă din picioare. Când au văzut că o elevă ia parte la ”spectacol”, femeile s-au retras în cancelarie să-şi continue răfuiala. Ţipete şi zgomot de lovituri, asta se auzea din spatele uşilor închise.

În apărarea învăţătoarei a sărit şi sora ei, cadru didactic la aceeaşi şcoală, însă a încasat şi ea câteva palme zdravene de la Alina Năsui. Soţia primarului a depus plângere la poliţie împotriva profesoarei, care s-a ales cu dosar penal pentru loviri şi violenţe. Aceasta riscă sancţiuni şi din partea Inspectoratului Şcolar: mustrare, o scădere de 10 % din salariu de la 1 la 3 luni sau chiar desfacerea contractului de muncă. 

Mai multe