Profesorul criminal, săltat din apartament

18 martie 2016 14:39   Național
Ultima actualizare:

Profesorul universitar Dan Păcurariu, bănuit că şi-a ucis iubita în urmă cu 18 ani a fost arestat. Polițiștii l-au ridicat astăzi de la locuința lui, din Capitală, după ce procurorii au câștigat recursul.

Dan Păcurariu a fost săltat de Poliţie şi dus în Arestul Central. Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au decis, astăzi, arestarea preventivă a profesorului universitar Dan Păcurariu, acuzat că şi-a ucis iubita în urmă cu 18 ani. 

Magistraţii au admis contestaţia făcută de procurori la decizia Tribunalului Bucureşti de a-l plasa sub control judiciar pe bărbat.

Iniţial, judecătorii au considerat că suspectul avea un comportament de hărţuitor, dar nu era perceput ca o ameninţare pentru victimă, motiv pentru care au considerat că nu reprezintă un pericol public.

Iubita lui, ucisă cu bestialitate

În iunie 1998, profesoara Mihaela Fulga a fost ucisă cu bestialitate în locuinţa sa din cartierul Titan din Capitală, în care locuia cu chirie.

Tânăra ar fi fost lovită în cap cu un aparat video până a murit, iar polițiștii au bănuit că este vorba despre o crimă pasională.

Suspectul principal a fost încă de la început Dan Păcurariu, care avea o relaţie de dragoste cu victima.

În documentele aflate la dosar se arată că Mihaela se decisese să rupă relaţia cu profesorul mai ales că acesta devenise violent și-l anunțase că pleacă în China.

Un bilet de amenințare, cheia anchetei

Un bilet de amenințare ar fi fost cheia care a dezlegat misterul crimei de acum 18 ani. Mama victimei a descoperit într-o carte a fiicei sale niște notițe scrise de profesorul care este acum arestat. Din ele, reieșea că o va ucide dacă îl părăsește.

Dan Păcurariu a dus în tot acest timp o viață liniștită și a predat la Universitatea Hyperion din București.

Biletul scris de Dan Păcurariu i-a determinat pe polițiști să reia ancheta. Au mai avut însă nevoie de încă doi ani că să-l și încătușeze pe bărbat.

Dacă va fi găsit vinovat, riscă până la 25 de ani de închisoare.

Mai multe