Profu’ care a organizat tabăra unde a murit Diana, trimis în judecată

4 noiembrie 2013 17:03   Național
Ultima actualizare:

Tragedia din tabăra de la Buşteni a şocat o ţară întreagă, la începutul acestui an. Diana, o elevă de 13 ani aflată în vacanţă la munte cu alţi olimpici la matematică a căzut de la etajul trei al unei pensiuni din Buşteni şi a murit.

Tânăra consumase înainte alcool, împreună cu colegii ei. Profesorul de matematică Mircea Lascu, cel care a organizat tabăra, a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă.

Dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Sinaia, iar primul termen va avea loc la data de 13 noiembrie. Părinţii Dianei Rotaru s-au constituit parte civilă în acest dosar.

Lascu, cadru didactic pensionar din Zalău, care are o asociaţie prin care îi sprijină pe elevii olimpici la matematică, a organizat, în luna ianuarie a acestui an, o tabără în staţiunea prahoveană Buşteni la care au participat 22 de elevi.

Mircea Lascu

Diana, care avea 13 ani, a căzut noaptea de la etajul trei al cabanei în care erau cazaţi elevii. Din nefericire, fata a fost descoperită abia spre dimineaţă. Zăcea în zăpadă, acoperită cu gheaţă. Medicii de la Ambulanţă au fost nevoiţi să spargă gheaţa cu târnăcopul ca să o poată scoate de acolo.

Aceştia au constatat că fata avea o temperatură de 19,5 grade şi era în comă. Diana a murit câteva ore mai târziu, în urma unui stop cardio-respirator. Necropsia a stabilit că fata consumase alcool, având o alcoolemie de 0,9 la mie. Asociaţia condusă de profesorul Mircea Lascu este şi ea parte responsabilă în dosar.

Click! a scris în ianuarie despre tragedia de la Buşteni

Mai multe