Profu’ de religie, prins când săruta o elevă?

27 februarie 2015 21:59   Național
Ultima actualizare:

A vrut să-şi înveţe elevele de cele lumeşti, nu doar de cele sfinte! Un profesor de religie din Valea Călugărească e cercetat penal, după ce i-a făcut avansuri unei eleve de 16 ani. Se pare că fata a recunoscut în faţa conducerii şcolii că a fost mângâiată şi sărutată de cadrul didactic.

Caz incredibil în Valea Călugărească, judeţul Prahova. Două eleve de la Colegiul Agricol “Gheorghe Ionescu-Siseşti” au sesizat conducerea şcolii după ce i-au surprins pe profesorul de religie şi pe o colegă de-a lor, de 16 ani, într-o poziţie extrem de apropiată. Cei doi erau chiar în laboratorul de  religie.

Sunt două eleve bune, din şcoală, care ne-au alertat. Nu ştim ce s-a întâmplat exact pentru că profesorul ne-a spus că doar au stat de vorbă. La fel şi fata. Cert este că noi am anunţat poliţia”, ne-a declarat Vasilica Necula, prima persoană care a fost sesizată de acest caz. De altfel, profesorul a mai fost sancţionat. El a primit, anul trecut, o mustrare scrisă din partea şcolii din cauza unui vocabular mai “picant” pe care îl avea la adresa elevelor. “Dacă este adevărat, atunci îl vom sancţiona. Nouă ne-a promis după incidentul de anul trecut că se potoleşte”, a spus Mihaela Barbu, directoarea Colegiului Agricol “Gheorghe Ionescu-Siseşti”.

Cert este că părinţii fetei au fost chemaţi la şcoală şi s-a deschis o anchetă.  “Eu am văzut că ieri a venit mai devreme de la şcoală, dar nu a vrut să spună nimic. O trimiţi cu încredere la şcoală şi uite ce se întâmplă”, a precizat Ionică Hariga, tatăl fetei. 

Gabriel Dumitrescu, în vârstă de 32 de ani, predă la Colegiul din Valea Călugărească din 2014 şi este suplinitor. A rămas văduv şi creşte două fetiţe, după ce soţia i-a murit într-un accident rutier. Acum, poliţiştii îl cercetează pentru agresiune sexuală.

Mai multe