Prognoza meteo 5 septembrie: Vreme caldă în sud

4 septembrie 2015 19:14   Național
Ultima actualizare:

Prognoza meteo 5 septembrie estimează că va fi în continuare caldă pentru această dată în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil în regiunile nord-estice și va prezenta înnorări în restul teritoriului. Click! îți prezintă starea vremii în fiecare zi.

Sâmbătă vremea va fi un pic mai caldă decât ieri. Prognoza meteo 5 septembrie anunță că temporar va ploua în jumatatea de sud-vest a țării unde și cantitățile de apă vor fi izolat mai însemnate și pe arii restrânse în celelalte zone.

  • Prognoza meteo 5 septembrie anunță că vremea se va menține călduroasă în jumătatea de sud-est a țării, iar în Muntenia, local în Oltenia, sudul Moldovei și vestul Dobrogei după-amiaza va fi din nou caniculă și disconfort termic.
  • În restul teritoriului, potrivit datelor din prognoza meteo 5 septembrie,  vremea va fi în general instabilă, cerul va avea înnorări temporar accentuate, pe arii relativ extinse vor fi averse și descărcări electrice.
  • În aceste condiții, potrivit datelor din prognoza meteo 5 septembrie, valorile termice vor fi mult mai scăzute decât în zilele anterioare, apropiindu-se de cele climatologic specifice datei din calendar.
  • Potrivit datelor din prognoza meteo 5 septembrie, izolat va cădea grindină, iar cantitățile de apă vor depăși local 25…30 l/mp. Astfel de fenomene își vor face apariția izolat și în celelalte regiuni, mai ales pe timpul nopții.
  • Vântul va avea unele intensificări, la munte, în zona litoralului, dar cu precădere asociate averselor, când pot lua și aspect de vijelie, după cum arată prognoza meteo 5 septembrie.  
  • Potrivit datelor din prognoza meteo 5 septembrie, temperaturile maxime vor fi de la 22…23 de grade în Maramureș și nordul extrem al Moldovei până la 33…34 de grade local în Muntenia și sudul Olteniei; minimele termice se vor încadra între 17 și 21 de grade.
  • Prognoza meteo 5 septembrie – în București
  • În București, prognoza meteo 5 septembrie anunță că vremea va fi în continuare caniculară după-amiaza, când temperatura aerului va urca până la 36…37 de grade, iar disconfortul termic va fi accentuat.
  • Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 20…22 de grade, potrivit datelor din prognoza meteo 5 septembrie.

Prognoza meteo pentru următoarele două zile

Mai multe