PROGNOZA PE TREI ZILE. Vezi când începe să ningă!

14 decembrie 2015 8:19   Național
Ultima actualizare:

În ultima perioadă, am avut o vreme nesperat de plăcută pentru luna decembrie, cu cer senin și maxime de peste 10 grade Celsius. Meteorologii anunță, însă, de marți, o scădere a temperaturilor și precipitații.

LUNI

Maximele vor fi cuprinse între 1 și 11 grade Celsius, ceea ce înseamnă temperaturi mai mari decât cele normale pentru această perioadă. Cerul se va înnora, din când în când, în nordul țării. Tocmai de aceea, aici, vor fi posibile ploi slabe și chiar fulguieli. În zonele joase, mai ales în Vest și Centru, atât dimineața, cât și noaptea, vor apărea ceața și burnița.

În Capitală, maxima va fi de 8-9 grade. Soarele va fi acoperit, din când în cond, de nori, care nu vor aduce, însă, precipitații.

MARȚI

De marți, valorile termice încep să scadă, astfel că maximele, care vor fi normale pentru acest interval, se vor încadra între 2 și 7 grade Celsius (în Dealurile de Vest și în partea continental a Dobrogei). Noaptea, norii vor cuprinde cea mai mare parte a țării și vor aduce precipitaţii slabe, local, în Moldova şi zona Carpaţilor Orientali. Aici, vor predomina ninsorile. De asemenea, izolat, în Maramureş şi Transilvania vor fi lapoviţe și ploi. Tocmai de aceea vor fi condiţii de polei.

La București, maxima va fi de 6 grade Celsius. Dimineața și seara, ceața va pune stăpânire pe oraș și pe împrejurimi.

MIERCURI

Vremea va fi, mai mult, închisă, iar maximele se vor încadra între 0 grade, în depresiuni, și 7 grade, în sud-vestul Transilvaniei. Precipitații sub formă de ninsoare se vor înregistra la munte și în Nord. Lapovițe și ninsori sunt așteptate în Transilvania, iar, în restul teritoriului, se vor semnala ploi. Atenție! Vor fi condiții de polei.

În Capitală, maxima se va situa în jurul valorii de 5 grade. Deși vremea va fi închisă, condițiile de precipitații vor fi reduse.

Mai multe