Proiecte de case germane

17 februarie 2015 22:30   Național
Ultima actualizare:

În România e mare căutare de proiecte de case germane. Cu toate că românii se tem de construcțiile din lemn, pe motiv că acestea au viață scurtă, se impune și la noi pe piață moda din Germania, unde peste 90% din locuinţele de dimenisuni reduse sunt construite din lemn şi derivatele ale acestuia. Iată câteva dintre cele mai interesante proiecte de acest fel.

În Germania, 3 case din 5 se construiesc din lemn. În general, aceste proiecte de case germane sunt mai scumpe decât casele de cărămidă, dar mai apreciate. Când spui calitate germană spui materiale şi tehnologii performante şi o execuţie fără cusur. Spre exemplu, casele Schweorer, un brand foarte apreciat în Germania, se construiesc acum în peste şapte ţări din lume.

Proiecte de case germane Schwoerer, și în România

Aceste case au o suprafaţa cuprinsă între 100 şi 350 de mp (parter şi mansardă). Preţurile pornesc de la 50.000 de euro şi pot ajunge până la 600.000 de euro, în funcţie de complexitatea proiectului. Se construiesc integral în Germania, în aproximativ 2 luni. După semnarea contractului, clientul interesat de proiecte de case germane este invitat pe cheltuiala companiei în Germania pentru a-şi alege finisajele interioare şi obiectele sanitare dorite. În final, casa proaspăt construită este adusă şi montată pe terenul viitorului proprietar, montajul fiind asigurat  tot de către specialiştii germani, informează banateanul.ro.

Compania germană Schwoerer Haus a adus în premieră naţională prin intermediul K&E Imobiliare casele viitorului, produse în întregime în Germania pe structură masivă de lemn, asamblate în România şi predate la cheie viitorilor proprietari. „Aceste tipuri de case au o tradiţie de peste 50 de ani în Germania, compania construind până în prezent peste 30.000 de asemenea case inteligente şi ecologice în acelaşi timp. Totul se bazează pe tehnologie germană de ultimă generaţie, casele fiind construite pe principiul economiei energetice”, a declarat pentru www.banateanul.ro Monica Toll, reprezentanta companiei K&E Imobiliare.   

„Toate prototipurile de case care sunt construite în întregime în Germania şi asamblate aici, fie pe terenul proprietarului, fie pe terenul nostru, funcţionează după acelaşi principiu: tehnologia cu resurse ecologice. Toate proiectele de case germane sunt izolate termic cu ajutorul unor plăci patentate în Germania, alcătuite dintr-un amestec de gips şi ciment (plăci Cospan), prin care pereţii casei sunt foarte bine izolaţi atât termic cât şi fonic”, a mai spus consultantul de imobiliare despre aceste proiecte de case germane.

„Casele sunt prevăzute cu panouri solare, sisteme de aerisire controlată prin tehnica de ventilaţie specială cu aer proaspăt şi cu sisteme de colectare a apei de ploaie care conduc la o viaţă sănătoasă şi economică. Casa este prevăzută şi cu panouri fotoelectrice astfel că, în timp, o astfel de casă îşi recuperează investiţia şi face toţi banii”, a completat Monica Toll.

4 paşi pe care trebuie să-i urmezi dacă eşti interesat de proiecte de case germane

Mai multe