Protest împotriva legii amnistiei și grațierii: «Vrem sistem de sănătate, nu iertare de păcate»

18 ianuarie 2017 16:57   Național
Ultima actualizare:

Peste două mii de persoane s-au adunat miercuri seară, 18 ianuarie, în Piața Universității, pentru a protesta față de legea grațierii și amnistiei. Și în Cluj, în Piața Unirii, câteva sute de oameni scandează: ""Vrem program de guvernare, nu penali cu condamnare", dar și în Sibiu, Iași și Timișoara.

UPDATE ora 21:40: Cei mai mulți dintre manifestanți au plecat, dar au anunțat că se mai adună și mâine.

UPDATE ora 21:10: Se strigă și pro Kovesi: "Laura, nu uita, noi suntem de partea ta!"

UPDATE ora 20:30: În Piața Victoriei se strigă "ALDE și PSD- aceeași mizerie!", "Corupția ucide", "Deagnea, nu uita, pușcăria e a ta! ".

UPDATE ora 20:20: Protestatarii au ajuns în Piața Victoriei. Sunt peste 3000 de persoane care strigă "Demisia!",  "DNA să vină să vă ia!", "Fără amnistie, la pușcărie!"

UPDATE ora 20:00:  Jandarmii îi însoțesc pe manifestanți. Se scandează "PSD, ciuma roșie" și "Ieșiți din casă dacă vă pasă!"

UPDATE ora 19:30: Protestatarii au blocat traficul și au plecat spre Guvern.

UPDATE ora 19:00: Tot mai multe persoane s-au adunat în Capitală și plănuiesc o plecare spre Palatul Victoria.

Oamenii s-au strâns în zona fântânii din Piața Universității și scandează "PSD, ciuma roșie", "Rușine să vă fie!"," Nu amnistie, rușine să vă fie!" sau "Dragnea, nu uita, România nu-i a ta!". Au și pancarte cu mesaje precum "Vrem sistem de sănătate, nu iertare de păcate", "Depolitizare în școli și spitale" . Cei mai mulți dintre cei prezenți sunt tineri care au fluturat cartonașul roșu spre actualul Guvern.

Mai multe