Protestatarul cu piciorul găurit este infectat cu clostridium
Suferință fără margini în cazul protestatarului Doru Oprea. După ce s-a ales cu piciorul găurit în urma grenadelor aruncate de jandarmi și a fost operat de două ori, bărbatul se luptă acum să scape de clostridium. Analizele arată că este infectat cu această bacterie.
Acțiunile violente ale jandarmilor i-ar fi putut aduce moartea lui Doru Oprea. Bucăți din grenadele aruncate de aceștia la protestul din Piața Victoriei, din 10 august, i-au intrat în picior, aproape de artera femurală.
A fost dus de urgență la Spitalul Universitar din București și supus la două intervenții chirurgicale. Zilele trecute bărbatul a fost externat și la scurt timp a început să se simtă rău.
„Sâmbătă noaptea am început să mă simt rău, duminică am fost la spital la „Victor Babeş” cu proba (n.r. materii fecale), era doar un medic care a spus că nu are ce să facă şi abia luni dimineaţă am mers la un laborator privat si am descoperit că am o bacterie clostridium sau cum se numeşte, dar cauzele sunt multiple, poate să se declanşeze de la antibiotice luate mult timp sau poate să se ia din spital, asta pot să stabilească autorităţile”, a declarat Doru Oprea, la Digi24.
Doru Oprea: ”Se trăgea ca la război”
Referindu-se la seara de 10 august, omul a povestit că în Piaţa Victoriei „se trăgea ca la război”. „Veneau grenadele pe lângă noi, de nu ştiam ce se întâmplă, aşa ceva nu am văzut decât în filme, nici nu mi-am imaginat vreodată că de la un protest pot ajunge pe patul de spital şi în operaţie. Fusesem la nenumărate proteste în ultimii ani, cel puţin, după OUG 13, cred că am fost la o sută de proteste şi nu s-a întâmplat nimic. Lângă mine a căzut o grenadă care mi-a perforat blugii, mi-a făcut niște răni minore pe ambele picioare şi capacul pe care mi l-a scos la 3 dimineaţa chirurgul Iurie Ţurcan mi-a intrat în genunchi şi în coapsă şi mi-a perforat artera femurală. Am hârtiile de la spital care certifică lucrul acesta şi proba o voi depune şi la dosar la Parchetul Militar, împreună şi cu blugii rupţi pe care nu i-am aruncat şi cu tricoul cu gaze”, a povestit Oprea.
El a spus că va face plângere penală după ce scoate şi certificatul de la IML Timişoara.
Ce este Clostridium și cum se poate transmite
Clostridium este o bacterie care se localizează în tubul digestiv și afectează flora intestinală. Se poate face de la consum excesiv de antibiotic sau pacientul se poate contamina din spital prin ingerarea bacteriilor sau a sporilor bacterieni de pe suprafețele contaminate.
Modul principal de transmitere este pe cale fecal-orală. Infecția cu această bacterie duce la febră, stări de vomă, scaune apoase, scăderi în greutate.
Mai grav este că, în mod excepțional, infecția cu această bacteria poate duce la deces, în cazul în care diagnosticul pacientului este sever și se constată o degradare a stării sale de sănătate.
Clostridium difficile este o bacterie care există în intestin la cel puţin 3- 5% dintre adulţii planetei.