Protestatarul Ilie Gâzea, înmormântat ca un erou cu tricolorul pe sicriu

22 august 2018 16:55   Național
Ultima actualizare:

Suferință fără margini în familia protestatarului care a murit după 9 zile de la manifestația din 10 august, organizată în Piața Victoriei. Astăzi, Ilie Gâzea, 68 de ani, a fost condus pe ultimul drum de rude, dar și de prieteni și vecini, la Turnu Măgurele.

Sicriul cu trupul neînsuflețit a fost acoperit cu tricolorul, pentru că, în opinia apropiaților, el a murit ca un erou.

Marți seară, legiștii de la IML Teleorman au dat rezultatul necropsiei din care reiese că bărbatul a suferit o hemoragie digestivă. Nu au putut stabili o legatură cu faptul că a inhalat gaze lacrimogene împrăștiate de jandarmi, astfel că procurorii au cerut să i se facă și examenul toxicologic, care va ieși în aproximativ trei săptămâni.

Pe 10 august, în jurul 20.00, Ilie Gâzea a fost gazat la protestul diasporei, i-a dat sângele pe nas și a avut nevoie de îngrijiri medicale din partea pompierilor SMURD.

După patru zile, a ajuns la spital cu vărsături cu sângerare și melenă hematemeză, după cum au declarat medicii.

Pe 19 august, a intrat în stop cardio-respirator și nu a răspuns la manevrele de resuscitare.

Prefectul Capitalei a fost audiat de procurori

La Parchetul Militar Bucureşti au fost înregistrate 291 de plângeri din partea persoanelor care au care au avut de suferit în urma intervenţiei și au fost audiate până acum 127.

Procurorii militari au deschis un dosar penal în care s-a început urmărirea in rem pentru săvârşirea infracţiunilor de purtare abuzivă, abuz în serviciu şi neglijenţă în serviciu, în legătură cu modul de intervenţie al jandarmilor.

Astăzi a fost chemată la audieri Speranța Cliseru, prefectul Capitalei, care a contrasemnat ordinul de intervenție în forță a jandarmilor. Luni, 20 august, în fața procurorilor a ajuns și colonelul Ionuț Cătălin Șindile, șeful Jandarmeriei.

Mai multe