Proteste în țară pentru susținerea Codruței Kovesi! În Sibiu au ieșit în stradă 1.000 de manifestanți

15 februarie 2019 22:48   Național
Ultima actualizare:

Sute de persoane au protestat vineri seara, 15 februarie, în Piața Victoriei din Capitală, dar și în mai multe orașe ale țării, în scopul susținerii Laurei Codruța Kovesi, care a fost citată la Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie în calitate de martor.

Câteva sute de persoane s-au adunat, vineri seara, 15 februarie, la o manifestaţie organizată în Piaţa Victoriei pentru susţinerea Codruţei Kovesi. Proteste asemănătoare au avut loc şi în alte oraşe din ţară precum Sibiu, unde aproximativ o mie de oameni au ieşit în stradă, relatează News.ro.

„Suntem oficial în dictatură! Laura Codruta Kovesi a fost pusă sub acuzare de secţa Adinei Florea (PSD). Ea a fost citată pentru vineri, exact ziua când ea trebuie să-şi prezinte candidatura in faţa Parlamentului European”, scrie pe pagina de Facebook unde a fost organizată manifestaţia din Bucureşti.

Manifestanţii au strigat numele Codruţei Kovesi, au scandat lozinci anti-psd, iar unii dintre ei au purtat cu sine steaguri tricolore.

1.000 de persoane au protestat la Sibiu

La Sibiu, aproximativ o mie de persoane s-au strâns în Piaţa Mare pentru a o susţine pe Laura Codruţa Kovesi. Protestul a fost intitulat „Corupţia poate fi învinsă. Nu abandonaţi!” și fost organizat pe reţelele de socializare de către comunitatea #Vă vedem din Sibiu.  „Infractorii disperaţi sunt, cum ştim, cei mai periculoşi. Infractorii disperaţi care conduc România au adus-o în cel mai periculos punct de la integrarea ei europeană încoace: cetăţenii României sunt trataţi represiv de către puterile statului. S-a văzut în 10 august.

S-a văzut şi aseară, când împotriva Laurei Codruţa Kovesi au fost îndreptate forţele represive ale Secţiei speciale de anchetare a magistraţilor - pe care Comisia de la Veneţia ne-a cerut să o desfiinţăm. Nu vom accepta ca România să devină un stat represiv. Strada va ţine, ca şi până acum, România în Europa. Fiindcă România e Europa - şi aşa va rămâne”, au transmis organizatorii. 

Motivul din spatele protestelor

S-au scandat lozinci precum: „PSD, ciuma roşie”, „Hoţii”, „Guvern de hoţi şi de mafioţi”, „Viorica, nu uita gramatica”, „Kovesi nu uita, Sibiu-i de partea ta”, „Vrem Codruţa la Bruxelles”, „Dragnea şi ai lui, trădătorii neamului”, dar şi „Tudorele, fă ceva: Demisia”. De asemenea, au fost organizate manifestaţii și în Cluj-Napoca, Timişoara, Alba Iulia, Constanţa, Târgu Mureş, Oradea, Iaşi, Braşov, Craiova.

Fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi a fost audiată vineri la Secţia privind infarcţiunile în justiţie în urma plângerii depuse de Sebastian Ghiţă, ea având calitatea de suspect într-un dosar în care acuzaţiile sunt de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă. Kovesi a fost întâmpinată cu flori la audierile de la Parchet, bucurându-se de mulți susținători. 

Mai multe