Purtătorul de cuvânt al preşedintelui moldovean a demisionat

21 ianuarie 2016 12:21   Național
Ultima actualizare:

Vlad Ţurcanu, purtătorul de cuvânt al preşedintelui moldovean Nicolae Timofti, a anunţat că demisionează, după ce Guvernul Filip a depus jurământul într-o ceremonie închisă şi secretă, relatează IPN, citată de Mediafax. Țurcanu a recunoscut că a „dezinformat” presa fără să vrea.

Ţurcanu a comunicat joi, într-o conferinţă de presă, că a decis să demisioneze după ce a dezinformat mass-media, fără să vrea, cu privire la ceremonia de depunere a jurământului de către noul Executiv.

„Am făcut declaraţii pentru trei posturi de televiziune cu privire la amânarea depunerii jurământului pentru o altă zi. Aceea era poziţia oficială până la ora 22.00. După cum cunoaşteţi, s-a decis ulterior ca jurământul să fie depus în seara zilei de ieri. Nefiind în cunoştinţă de cauză am dezinformat, ceea ce nu este democratic”, a declarat consilierul prezidenţial.

Membrii noului Guvern al Republicii Moldova, condus de premierul Pavel Filip, au depus jurământul, în cursul nopţii de miercuri spre joi, la sediul Preşedinţiei, a anunţat Serviciul de presă al Președinției moldovene.

Jurământul a fost depus în faţa preşedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti, pe fondul protestelor violente de la Parlament.

Mai multe