Puşcărie fiindcă a urinat pe maşina Poliţiei

3 iulie 2018 20:47   Național
Ultima actualizare:

Batjocura l-a costat scump! Un bărbat din judeţul Iaşi a primit o condamnare cu executare pentru o faptă incredibilă. Gabriel Vînachi a fost găsit vinovat de tulburarea ordinii şi liniştii publice, întrucât s-a fotografiat urinând pe maşina unui echipaj de Poliţie. Individul nu s-a mulţumit cu atât şi a postat imaginea pe o reţea socială.

Ofensă aspru pedepsită! Gabriel Vînachi a primit două luni de închisoare, însă condamnarea i-a adus şi revocarea unei alte sentinţe, de 550 de zile, care s-a adăugat pedepsei. Originar din comuna Ciurea (Iaşi), Vînachi a comis fapta în urmă cu patru ani, pe 26 iulie 2014, când a observat o maşină de poliţie parcată pe strada Luceafărul din Lunca Cetăţuii. Vehiculul a fost lăsat acolo de un poliţist aflat în timpul serviciului. 

„În perioada cât agentul de poliţie s-a deplasat şi a întocmit actele procedurale la locuinţa numitului C.C., inculpatul Vînachi Gabriel s-a deplasat lângă autospeciala inscripţionată cu însemnele «Poliţia», a scos în public organul genital şi s-a filmat în timp ce urina pe portiera stânga faţă a autovehiculului. Ulterior, inculpatul a postat pe pagina personală de Facebook fotografii în care apare îmbrăcat sumar, zâmbind ironic şi sfidător în momentul în care urinează pe autospeciala poliţiei“, se arată în rechizitoriu. 

Pentru a demonstra că ordinea publică a fost tulburată, procurorii au audiat şi persoane care au văzut imaginea pe Facebook şi care au declarat că au fost revoltate de gestul individului. „În ceea ce priveşte urmarea imediată a acţiunii inculpatului, consider că acţiunea acestuia de a urina pe un autovehicul inscripţionat al Poliţiei Române, pe timp de zi şi în văzul altor persoane, şi postarea pe un site public de socializare a pozelor cu el urinând sunt de natură să aducă atingere imaginii Poliţiei Române şi pot crea inculpatului un sentiment de invulnerabilitate în faţa legii“, a motivat procurorul care a întocmit rechizitoriul. 

Mai multe