RADET promite reluarea furnizării apei calde în 4 sectoare ale Capitalei

4 octombrie 2014 18:44   Național
Ultima actualizare:

De câteva zile, bucureştenii din sectoarele 2, 3, 4 şi 5 au rămas fără apă caldă pentru că Distrigaz a limitat cantitatea de gaze livrată către Elcen. Motivul – o datorie de 88,86 milioane de lei a Electrocentrale Bucureşti.

Creanţa reprezintă contravaloarea serviciilor de distribuţie a gazelor naturale, neachitată până în prezent. Din acest motiv, s-au realizat limitări în furnizarea gazelor, ceea ce a făcut ca apa caldă să nu mai curgă la robinetele oamenilor. De câteva zile, oamenii erau nevoiţi să se spele la lighean, cu apă încălzită pe aragaz.

RADET a anunţat sâmbătă pe site că a trebuit să reducă temperatura apei calde în cele 4 sectoare din cauza reducerii presiunii şi cantităţii de gaze livrate către Elcen, transmite Mediafax.

Tot aici a precizat că situaţia se va remedia şi că în prezent au fost restabiliţi parametrii de furnizare a gazelor naturale către Elcen, urmând ca "nu mai târziu de finalul săptămânii viitoare, conform promisiunii autorităţilor responsabile, să se găseasca o soluţie acceptabilă pentru stingerea datoriei".

Mai multe