Radu Paraschivescu, pus pe făraş de Digi 24, după cinci ani de colaborare. Care a fost motivul

8 martie 2019 19:30   Național
Ultima actualizare:

Jurnalistul Radu Paraschivescu a anunţat, spre dezamagirea celor care urmăreau cu drag emisiunile sale, că nu va mai apărea la Digi 24 cu cele două emisiuni pe care le crea, «Pastila de limbă» şi «Dă-te la o carte», iar conducerea postului i-a propus să lucreze gratis, ofertă pe care realizatorul a refuzat-o elegant.

Procesul de restructurare prin care trece RCS-RDS are un impact major şi asupra grilei de programe Digi 24. După ce a anunţat închiderea staţiilor locale,iar mai mulţi jurnalişti au renunţat la locul de muncă pe care îl deţineau acolo, fie au fost concediaţi, iată că a venit rândul lui Radu Paraschivescu să pună capăt unei perioade de cinci ani în care a realizat două emisiuni, «Pastila de limbă» şi «Dă-te la o carte». Cel care a dat vestea a fost chiar realizatorul emisiunilor. El a povestit cum a decurs întrunirea cu cei aflaţi la conducerea postului şi a subliniat că aminitrea emisiunilor trebuie să fie păstrată. 

"După aproape cinci ani, «Pastila de limbă» şi «Dă-te la o carte» ies din grila postului Digi 24. Fie-le amintirea pastelată. Le mulţumesc tuturor celor le-au urmărit şi mi-au dat sugestii. Cavalereşte, conducerea m-a anunţat că ediţiile filmate pentru martie, opt la număr, nu vor fi plătite. Cu aceeaşi eleganţă, mi s-a propus să lucrez pro bono. Ca o fiară arghirofilă, am refuzat", a anunţat jurnalistul, prin intermediul unui mesaj scris pe pagina personală de Facebook. 

Cine este Radu Paraschivescu 

Radu Paraschivescu a devenit cunoscut prin cărţile sale umoristice, prin cele despre fotbal şi prin traducerile din limba engleză. „Ghidul nesimţitului“, „Fie-ne tranziţia uşoară“ şi „Mi-e rău la cap, mă doare mintea“ se numără printre cele mai cunoscute cărţi semnate de el. „Cartea râsului şi a cercetării. "Ce se întâmplă cu creierul dacă înveţi cuvinte noi în timp ce faci sex“, a fost bestseller 2017 la Târgul Internaţional de Carte Gaudeamus.

Mai multe