Raluca Turcan: «Credeţi că PNL ar fi fost mai breaz la guvernare? Mi-e teamă că nu»

23 aprilie 2017 13:07   Național
Ultima actualizare:

Preşedintele interimar al Partidului Naţional Liberal, Raluca Turcan, a declarat, duminică, la Cluj, în cadrul Consiliului de Coordonare Judeţean al PNL Cluj, că formaţiunea pe care o conduce trebuie să atragă electoratul care a plecat spre ŢUSR şi alte nebunii”, astfel încât să redevină o alternativă credibilă pentru PSD.

Raluca Turcan a explicat că PNL are nevoie de schimbări din interior cu care să convingă electoratul urban, scrie news.ro.

"Situaţia nu este atât de dezastruoasă, PSD a câştigat la nivel naţional cu 45%, sunt 55% care nu susţin politica PSD, care resping corupţia, superficialitatea şi aroganţa şi modul dominator al PSD de a face politică. Avem spaţiu, însă ca să îi atragem pe oameni alături de noi, să facem schimbări în interior. La alegerile parlamentare am luat 20%, iar în sondaje avem acum 24-25%. Cred că bazinul PNL e în jur de 20% însă ca să ajungem la 30-35% trebuie să venim cu valori care să ne credibilizeze. Trebuie să recuperăm electoratul urban, pe care primarii PNL au simţit că l-au pierdut, s-au dus spre alte curente, spre USR şi alte nebunii. Acei oameni sunt dezorientaţi şi avem datoria să le oferim o alternativă în PNL. Să demonstrăm zi de zi că PNL poate fi o alternativă credibilă la PSD”, a explicat liderul PNL.

Preşedintele interimar al Partidului Naţional Liberal a mai spus că partidul pe care îl conduce nu "ar fi fost mai breaz” la guvernare decât actualul Guvern, ea subliniind că la alegerile parlamentare din decembrie "PNL a fost praf”.

"Gândiţi-vă că am fi ajuns la guvernare cu acest partid care scârţâie din toate încheieturile. Credeţi sincer că PNL ar fi fost mai breaz la guvernare decât cei de acum? Mie mi-e teamă că în unele locuri nu şi asta pentru că am fost în trecut fără fermitate, fără consecvenţă, fără o poziţie clară asumat, fără decizii urmate indiferent de ultimele persoane care sună pentru a le influenţa. Am avut o cruntă ruptură între centru şi baza partidului, o fractură între conducerile judeţene şi baza celor mulţi. Cu astfel de fisuri, PNL nu ar fi putut urmări cu decenţă, integritate, profesionalism şi consecvenţă valorile şi soluţiile la guvernare”, a spus Raluca Turcan.

Ea a atras atenţia asupra faptului că, la precedentele alegeri, "PNL a fost praf” şi că datoria ei este de a se asigura că "toţi colegii au înţeles ce s-a întâmplat”.

Mai multe