Raluca Turcan, după ce a fost fotografiată fără mască: "Cred cu tărie în nevoia respectării măsurilor"

31 martie 2021 8:07   Național
Ultima actualizare:

Raluca Turcan, ministrul muncii, a participat în weekend la o acțiune de împădurire. Ea a fost fotografiată într-o remorcă, alături de alte persoane, nepurtând masca de protecție, iar imaginile au fost făcute publice. Iată reacția Ralucăi Turcan și clarificările pe care le-a făcut în legătură cu fotografiile apărute pe internet.

Ministrul muncii, Raluca Turcan, președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Câmpean și alți liberali au participat sâmbătă, 27 martie, la o acțiune de împădurire în zona montană a orașului Tălmaciu, iar din imaginile publicate pe paginile de Facebook ale celor prezenți la activitate se poate observa cum, în mai multe situații, aceștia nu poartă mască.Raluca Turcan a fost criticată pentru faptul că nu a respectat măsurile care contribuie la limitarea răspândirii noului coronavirus și a revenit cu o serie de clarificări. Protagonista episodului Raluca Turcan, ministru al muncii, a precizat că rămâne o adeptă a măştii de protecţie şi a vaccinării şi crede în nevoia respectării măsurilor. ”Măștile au fost purtate, cu puține excepții, de regulă când se făceau fotografii, se servea masa sau când se consumau băuturi răcoritoare”, a explicat ministrul.

Mesajul integral transmis de Raluca Turcan 

”Un răspuns clar pentru criticile care mi s-au adus astăzi, referitoare la acţiunea de împădurire de sâmbătă:

  • Condiţia pentru participarea la acţiunea de împădurire a fost ca fiecare participant să facă un test antigen; de asemenea, la locaţia din aer liber, situată pe deal, au fost disponibile măşti şi dezinfectanţi.
  • De asemenea, la locația din aer liber, situată pe deal, au fost disponibile măști și dezinfectanți. Cea mai apropiată localitate se află la 6 km, unde rata de infectare era de 0,33.
  • Fotografiile invocate nu au fost reprezentative pentru ansamblul celor aproximativ 5 ore petrecute în aer liber. Măștile au fost purtate, cu puține excepții, de regulă când se făceau fotografii, se servea masa sau când se consumau băuturi răcoritoare;
  • Rămân o adeptă a măștii de protecție și a vaccinării și cred în continuare, cu tărie, în nevoia respectării măsurilor”.
Mai multe