Răniţii din Colectiv vor fi transferaţi în străinătate

4 decembrie 2015 15:22   Național
Ultima actualizare:

Decizie de ultimă oră a Ministerului Sănătății, în această dimineață. Tot mai mulți pacienți care sunt internați în spitalele din România în urma tragediei din Colectiv vor fi transferați la spitale din străinătate.

Ministerul Sănătății va face o evaluare a răniților, asemenea celor deja transferați în străinătate, iar raportul va fi publicat săptămâna viitoare împreună cu un plan de transfer.

Decizia a fost luată în urma declarațiilor făcute ieri de medici. În spitalele din țară se mai află 31 de pacienți, în timp ce în străinătate se află deja 30 de pacienți.

Tot prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe, spitalele din străinătate care îngrijesc victimele incendiului din 30 octombrie au fost înștiințate despre intenția Ministerului Sănătății de a demara, în cursul anului 2016, un program de schimb de experiență între medicii români și cei străini care se ocupă de tratamentul pacienților cu arsuri, informează Agerpres.

Ministerul Sănătății precizează că a aprobat tratamentul în străinătate tuturor pacienților cu arsuri care au avut recomandarea experților străini și care au fost considerați transferabili de către aceștia. Costurile acestor tratamente vor fi acoperite de Ministerul Sănătății, conform prevederilor legale.

Mai multe