Răspunsul uimitor primit de românul cu plăcuţele de înmatriculare injurioase

31 august 2018 17:20   Național
Ultima actualizare:

Victorie pentru Răzvan Ștefănescu, posesorul plăcuțelor de înmatriculare injurioase la adresa PSD! Şoferul care a băgat autorităţile în alertă a scris pe Facebook că suedezii i-au dat dreptate parţial în cazul numerelor sale de înmatriculare.

Răzvan Ştefănescu, şoferul maşinii cu număr de înmatriculare anti-PSD, şi-a recuperat la începutul lunii august permisul de conducere. Procurorii au clasat dosarul în care a fost cercetat pentru conducere pe drumurile publice a unui vehicul înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulaţie în România.

De asemenea, procurorii au dispus restituirea celor două plăcuţe cu mesaj anti-PSD către autorităţile suedeze, prin intermediul Ambasadei Suediei de la Bucureşti. Românul a primit şi un răspuns de la autorităţile suedeze. Oficialii i-au spus că nu poate păstra plăcuţele, dar poate face altele pe care să nu scrie PSD.

„Am primit răspuns de la autorităţile suedeze în legătură cu numerele de înmatriculare. Mi s-a comunicat ca nu mi le restituie, dar pot face altele fără sa folosesc cuvântul PSD, deci M*IE se acceptă!“, a scris Răzvan Ştefănescu pe profilul său de Facebook.

În urmă cu o lună proprietarul autoturismului Audi cu numărul "M*Ie PSD" a rămas fără permis de conducere, dar şi fără plăcuţele de înmatriculare. Răzvan Ştefănescu a fost dus la Brigada Rutieră Bucureşti pentru a i se întocmi dosar penal. Ambasada Suediei a reacţionat şi a transmis că, potrivit Agenţiei de Transport Suedeze, plăcuţele de înmatriculare personalizate sunt valabile pentru transportul în afara graniţelor Suediei“. Câteva zile mai târziu Poliţia Română a recunoscut că a gafat impardonabil în cazul şoferului. Concret, instituţia a anunţat că poliţiştii de la Rutieră s-au pripit atunci când au deschis un dosar penal pe numele lui Răzvan Ştefănescu, invocând o prevedere a Convenţiei de la Viena care nu mai era în vigoare încă din 2016.  

Mai multe