Răsturnare de situaţie în cazul chinezului care a tranşat şi a fiert o familie într-un apartament din Colentina

18 noiembrie 2017 18:34   Național
Ultima actualizare:

Doi chinezi au rămas în analele Poliţiei Române după ce au comis un dublu asasinat ca-n filmele de groază. Unul dintre ei a fost eliberat din cauza unei erori judiciare, celălalalt era pe punctul de a fi pus în libertate, dar judecătorii i-au dat planurile peste cap.

O crimă cu detalii absolut șocante a avut loc în 1995, în Bucureşti, atunci când doi soți chinezi au fost uciși într-un mod înfiorător, în apartamentul lor din Colentina. Criminalii au fost chiar doi conaționali de-ai lor, pe nume Li Zong Chang și Zhao Tun Guo. Aceştia aveau ca principal scop jaful, doar că mințile diabolice nu s-au mulțumit să sustragă cei 5.000 de dolari, cât au găsit în casă, și i-au măcelărit. I-au strâns de gât cu funii pe cei doi soți, după care le-au tranșat corpurile cu un fierăstrău, le-au fiert măruntaiele și au încercat să le arunce în wc. Sadismul celor doi nu s-a oprit aici. Mustața bărbatului ucis au pus-o într-o solniță de sare, iar înainte să plece din casa lor s-au pus la masă și au băut câte un pahar de Cola. Potrivit rechizitoriului, amprentele de pe paharele de suc au fost și cele care i-a dat de gol pe cei doi criminali.

Ambii au fost prinși, însă doar Li Zong Chang a fost condamnat la 23 de ani și opt luni de închisoare, pentru că celălalt complice, Zhao Tun Guo a fost eliberat dintr-o eroare judiciară. Cea care l-a achitat a fost judecătoarea Viorica Dinu (n.r. arestată pentru fapte de corupție).

Li Zong Chang a beneficiat de o reducere a pedepsei, cu doi ani, după noul cod penal, așa că a ajuns la 21 de ani și opt luni. Astfel, după un periplu prin pușcăriile din București și Giurgiu, acesta urma să fie eliberat condiţionat. Judecătorii i-au respins însă, până acum, toate cererile de eliberare!

Mai multe