Răsturnare de situație în cazul Elodia! Cioacă ar putea fi eliberat
Tribunalul Argeș a aprobat cererea de revizuire depusă de Cristian Cioacă, care a depus și o plângere împotriva anchetatorilor. Recent, Procurorii Parchetului Înaltei Curți i-au adus acestuia la cunoștință că este parte vătămată în dosarul în care se fac cercetări cu privire la acuzația că anumite probe ar fi fost compromise de către anchetatori.
Mai mult, Cioacă a fost mutat provizoriu de la Penitenciarul Colibași, la Penitenciarul Giurgiu, unde va rămâne timp de o săptămână. Marți (15 decembrie) urmează să se judece cu anchetatorii, iar în cadrul acestui proces, fostul polițist ar putea fi pus în libertate.
„Vă facem cun oscut că, prin Ordonanţa 511 din 2015, din 3.12.2015, s-a dispus, în temeiul art. 100, alin. 3 şi 4, lit. a din Codul de procedură penală, admiterea cererii privind administrarea următoarelor probe: proba cu înscrisuri constând din încheierea de şedinţă din data de 31.10.2013 a Curţii de Apel Piteşti; proba cu înscrisurile constând în procesele-verbale din dosarul 1252/2013 – procese-verbale încheiate în şedinţa publică în cadrul căreia au fost deschise cutiile în care erau păstrate probele biologice; proba cu înscrisuri constând în procesele-verbale de la desigilarea probelor biologice şi preluarea firelor de păr pentru a fi folosite în cadrul experimentului cu dispozitivul AD650, procese-verbale aflate în dosarul de urmărire penală”, se arată în adresa primită de Cioacă, potrivit ziarulring.ro.
Astfel, în cazul în care se constată că probele în baza cărora Cristian Cioacă a fost condamnat au fost compromise, întregul proces ar putea fi reluat de la zero. În acest context, fostul polițist ar putea fi eliberat până la apariția unor probe concrete care să dovedească că și-ar fi omorât soția (pe Elodia, n.r.).
«Deja este dovedită frauda»
Avocata lui Cristian Cioacă, Maria Vasii, este optimistă în ceea ce privește procesul împotriva anchetatorilor și, chiar dacă nu există o decizie definitivă, consideră că acesta ar putea scăpa de condamnare. „Nu este o decizie definitivă, dar faptul că ne-a dat posibilitatea să ne judecăm echivalează cu o admitere în principiu. Deja este dovedită frauda, deja este dovedit modul fraudulos în care au fost contaminate şi compromise probele, modul în care a fost zadarnică cercetarea judecătorească. Este problema lor cum îndreaptă lucrurile. Doar că ar trebui de îndată să anuleze această condamnare profund nelegală”, a declarat ea, pentru ziarulring.ro.