Război între familiile de romi din Târgu Jiu pentru taxa de protecție

25 iulie 2016 9:39   Național
Ultima actualizare:

Cu Europa de Vest însângerată, familiile de romi au războaiele lor pentru supremație. Două grupări din Târgu Jiu s-au răfuit în plină stradă, duiminică noapte, cu săbii și pistoale cu bile. Totul a pornit de la o taxă de protecție pe care una din tabere a refuzat să o achite. Nici nu ai visat cu ce sume colosale își cumpără țiganii liniștea.

Scandalul a pornit de nicăieri, duminică după ora 23.00, în cartierul Panduraș din Târgu Jiu. Două familii de romi, care se cunoșteau de mulți ani, s-au luat la bătaie pe fondul unui conflict pe care l-au avut în urmă cu mai mult timp, în străinătate. Când cearta a degenerat, scandalagiii au aruncat unii în alții cu ce au apucat, ba au folosit și săbii și pistoale cu bile. O femeie a fost împușcată în umărul drept și a ajuns la spital. În acest moment ea e în afara oricărui pericol.

Polițiștii din Gorj au deschis o anchetă și îi cercetează pe agresori pentru tulburarea liniștii publice, vătămare corporală, posesie și uz de arme albe și cu bile fără drept. Se pare că totul a pornit de la o taxă de protecție pe care una din familii a refuzat să o achite celeilalte. Tabăra care a fost atacată susține că cealaltă familie i-a cerut 100.000 de euro pentru a nu-i crea probleme.

 „Ancheta este în desfășurare și vorbim de uz ilegal de arme. NU avem încă o confirmare, însă se pare că e vorba de un conflict care a pornit d ela o taxă de protecție”, a declarat pentru Click! Miruna Prejbeanu, agent șef adjunct în cadrul IPJ Gorj.  

Mai multe