Răzvan Murgeanu a recunoscut mita și a predat-o la DNA

6 aprilie 2016 9:15   Național
Ultima actualizare:

Fostul consilier de stat Răzvan Murgeanu a recunoscut că a luat 15.000 de euro mită pentru a interveni într-un contract pentru reabilitarea termică a blocurilor din sectorul 5. Acesta a predat procurorilor DNA 3.000 de euro din suma totală, au declarat surse judiciare citate de news.ro.

Răzvan Murgeanu vrea o pedeapsă cât mai mică în dosarul de corupție în care e implicat, motiv pentru care a recunoscut toate faptele de care este acuzat. Cazul său este aproape de finalizare, în scurt timp dosarul putând fi trimis în judecată. Fostul consilier de stat a predat la DNA o parte din suma primită drept mită pentru a interveni într-un contract de reabilitare termică, spun surse din anchetă, citate de news.ro. Procurorul de caz a încheiat un proces-verbal în urma primirii a 3.000 de euro, dintr-un total de 15.000 de euro.

Murgeanu este acuzat că a cerut pentru el 15.000 de euro de la o asociere de firme care avea un contract de reabilitare a 85 de blocuri şi alţi 15.000 de euro pentru a-i da unui director din Primăria Sectorului 5 care să dispună plăţile din cadrul contractului. Murgeanu a stat în arest preventiv din 16 până în 23 martie, când Curtea de Apel Bucureşti a înlocuit măsura preventivă cu controlul judiciar. Tot sub control judiciar este cercetată, în acelaşi dosar, şi practicianul în insolvenţă Gabriela Gângoe-Simion.

Răzvan Murgeanu este urmărit penal pentru trafic de influenţă, dare de mită şi instigare la infracţiunea de spălare a banilor, iar Gabriela Gângoe-Simion, pentru intermedierea ori înlesnirea efectuării unor operaţiuni comerciale sau financiare, de către persoana care are sarcina de a supraveghea, a controla, a reorganiza sau a lichida un operator economic privat, complicitate la trafic de influenţă, complicitate la dare de mită, abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură private şi spălare a banilor.

În acelaşi dosar este cercetat şi Valentin Stănescu, director în cadrul Primăriei Sector 5 Bucureşti la data faptei, acesta fiind acuzat de luare de mită. 

Mai multe